Mads Østberg 2 plass i Rally Portugal

"Egentlig hadde jeg håpet på regn i dag også," sier Mads. "Vi klarte å avansere fra 3. til 2. i dag, men jeg visste at for å hente igjen Mikko Hirvonen, som ligger på 1., måtte det bli regn.

Jeg pushet fra start, men jeg så på meldingene vi får på skjermen i bilen at Mikko fulgte våre tider på splittene, og kontrollerte ledelsen sin. Så fra dagens andre fartsetappe har det egentlig handlet om å sikre 2. plassen, som jeg mistet med punktering på siste etappe i går, men tok tilbake på første etappe i dag."

Avstanden opp til 1. er etter dagens kjøring ca. 1 minutt. Ned til 3. er det ½ minutt.

Løpet avsluttes med 6 fartsetapper på til sammen 150 km i morgen. Det er meldt tørt på de første 3 første, men mulig regn på de 3 neste. "Jeg håper virkelig det slår til", sier Mads. "Vi var raskere enn Mikko på de glatteste fartetappene i går før vi pungterte, og blir forholdene sånn igjen i morgen kan alt skje. Blir det tørt bli det å passe på 2. plassen."

Mens mange av de rutinerte fabrikkførerne har hatt avkjøringer på våte og gjørmete veier, har Mads Østberg holdt seg på veien og unngått de store problemene i helgen. Dermed sikret han seg en flott andreplass i løpet, bak Citroën-fører Mikko Hirvonen.

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.