Grei start for Østberg i Wales

I dag startet årets siste VM-runde, Wales Rally GB, og etter tre kjørte fartsprøver ligger Mads Østberg på en 7. plass med kun 0,5 sekunder opp til spanskmannen

I går var Mads Østberg raskest på shakedown, i dag startet han i Wales Rally GB med sin Ford Fiesta RS WRC. Dagens fartsetapper var helt nye for årets løp, og det er kun kjørt tre prøver fordelt på 26,13 km med fart.

Den første prøven «Great Orme» var kun 4,74 kilometer lang og ble kjørt som SS1 og SS2. Det er en asfalt prøve som sist ble kjørt i 1981, og med grus som favorittunderlag falt ikke denne prøven helt i smak for 24-åringen.
- Vi har gjort tre helt greie prøver, men vi har ikke fått til noen bra tider og det virker veldig rart. Jeg er ikke fornøyd med motoreffekten, så vi må prøve å finne ut av det. Det er kun remote service i kveld, så vi får ikke gjort noen store ting før på hovedservicen som er midtveis i morgen, sier Mads Østberg.

SS3 ble kjørt på grusveiene i Clocaenog Forest, og ble sist kjørt i 1996. Med glatte, gjørmete og svingete veier ble det noen skikkelig sladder på Fordføreren og hans svenske kartleser.
- Det er sånn det pleier å være i Wales, så det er ingen store overraskelser sånn sett, ler Mads.

I morgen kjører de sydover der åtte nye fartsprøver venter, og etter halvkjørt dag vender de nesa mot serviceparken i Builth Wells.
- Det er fine etapper i morgen, så jeg gleder meg til å kjøre dem. Jeg håper bare bilen går som den skal, for sånn som det er nå er det vanskelig å henge med i toppen, sier Mads Østberg.

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.