EVEN Rally satser på nye talenter

Managementselskapet EVEN Rally AS har tegnet utviklingskontrakt med Esapekka Lappi (20) fra Finland og Pontus Tidemand (20) fra Sverige. - Begge er med i en talentgruppe i sine respektive nasjonale forbund, men vi vil følge dem tett - og gi dem støtte på veien, sier Erik Veiby, styreleder

Esapekka Lappi er én av tre talenter i en supergruppe i Finland, og har også egen rådgiver fra AKK, som er det finske bilsportforbundet. Også Pontus Tidemand har sterk støtte fra sitt bilsportforbundet gjennom sin deltakelse i det svenske rallylandslaget. Derfor er det naturlig at EVEN Rally vil samarbeide tett med de respektive forbundene i sin support av de to rallytalentene.

- Vi inviterte Esapekka Lappi og Pontus Tidemand til en tre-dagers samling - en form for audition - på Finnskogen i slutten av september. Samlingen besto av tester i forskjellige rallybiler, fysiske tester og samtaler. Jeg vil betegne Esapekka og Pontus som to av Europas mest spennende rallytalenter. Dette er seriøse gutter som har stor lidenskap for sporten. De vet hva som kreves, og fortsetter de den rette utviklingen og tar de rette valgene, bør ingen bli overrasket om vi får se dem i et WRC-sete en dag. Derfor har vi tegnet en utviklingskontrakt med guttene, og vil yte nødvendig support kommende sesong, forklarer Erik Veiby.

Management-selskapet EVEN Rally AS står bak en banebrytende satsing på bilsporttalenter. All satsingen foregår etter toppidrettens prinsipper. I stallen har selskapet fra før den rykende ferske IRC-mesteren Andreas Mikkelsen (22) og rallycrosstalentet Mats Lysen (19), som begge har brutt barrierer og oppnådd unike resultater.

For Esapekka Lappi og Pontus Tidemand vil samarbeidet med EVEN Rally være en god muligheten til å få viktig support på sin ferd mot rallytoppen. Finnen er glad for at norgesbesøket endte med utviklingsavtale.

- Dette er helt fantastisk. Vi hadde et håp om å bli satset på da vi reiste til Norge på test. EVEN Rally er et selskap som består av profesjonelle folk som jobber hardt for at målene vi setter oss skal bli oppnådd. EVEN Rally vil oppmuntre oss til å gjøre vårt beste, sier Lappi, som er tidligere finsk mester i go-kart og som kom på tredjeplass i det finske rallymesterskapet for forhjulstrekkere i år.

- Vi har ikke satt noen bestemte mål for neste sesong, bortsett fra å utvikle oss videre. Jeg kan nesten ikke vente til første test. Det skal bli utrolig spennende å gå fra forhjulstrekk til firehjulstrekk, sier finnen.

Når det gjelder Pontus Tidemand, så er det en fører EVEN Rally kjenner godt fra før. De har hatt et visst samarbeid med den regjerende svenske mesteren i rally, men nå blir satsingen i enda større grad formalisert. Pontus er for øvrig den yngste som noensinne har vunnet det svenske rallymesterskapet sammenlagt.

- Dette er en kjempemulighet for meg. Å ha støtte fra EVEN Rally, som har så stor erfaring med management innen motorsport, kommer til å være til stor hjelp for nå et enda høyere nivå. Dette gjelder både det kjøremessige, fysisk form og alt annet som er nødvendig for å prestere i verdenstoppen i rally, sier en fornøyd Pontus Tidemand.

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.