Audi R10 - skal vinne Le Mans med rå dieselteknologi

Audi R10 - skal vinne Le Mans Det er satt mange milepæler siden de første løpene startet på Le Mans i 1923. I år kan Audi R10 skrive historie som første dieseldrevne vinner av det ekstreme 24-timersløpet.

                                                                               Mer...  

  
Det finnes tre gigantarrangementer innen bilsporten: Formel 1 i Monaco, Indianapolis 500 og 24-timersløpet i Le Mans. Blant disse er Le Mans uten tvil det mest ekstreme. I ett sammenhengende døgn testes sjåførene, teknologien og bilene til det ytterste. Etter 30.000 kilometer og 1500 timers testkjøring er nye Audi R10 klar for den store prøven. Tre eksemplarer av Audi R10 med til sammen seks sjåfører har fått oppgaven med å hente hjem Audis sjette seier i 24-timersløpet Le Mans.

Nye Audi R10 er utstyrt med en tolvsylindret TDI-motor på 5,5 liter som yter 650 hk og med et dreiemoment på vannvittige 1100 Nm. Sammenlignet med forgjengeren, den legendariske Audi R8, er akselavstanden på dieselmonsteret Audi R10 betydelig lengre. Avstanden mellom for- og bakhjulene er nå like lang som på super-SUVen Audi Q7. Splittede frontspoiler for mindre downforce, bremseskiver i uslitelig keramisk materiale, dieselpartikkelfilter og over 100 sensorer som kontinuerlig sender data fra bilen tilbake til depotet skal bidra til et overtak. Det enorme dreiemomentet gir færre girskift, men representerer også en betydelig utfordring i forhold til hjulspinn. Den viktigste faktoren i årets Le Mans løp er likevel sjåførene. Audi stiller til start 17. og 18. juni med to biler og seks førere. Samtlige sjåfører er veteraner og tidligere Le Mans-vinnere med til sammen 17 titler i bagasjen. Blant disse er danske Tom Kristensen som allerede er historisk i Le Mans-sammenheng med sju seire i 24-timersløpet. I år kan han være med å hente hjem den første triumfen for en dieseldrevet racingbil i franske Le Mans.

Kilde: Pressemelding MøllerGruppen

[ Tips en venn om denne saken ]       [ Abonner på vårt nyhetsbrev ]

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.