Volkswagen Touraeg

Kategori: Nyheter

Volkswagen TouraegEtter å ha introdusert Volkswagen Passat W8 og Phateon forsetter Volkswagen å imponere. Nå introduseres den eksklusive offroad modellen, Volkswagen Touareg, som har utmerkede kjøreegenskaper på alle underlag. Med elektronisk styrt permanent firehjulsdrift og justerbare støtdempere samt et bredt motorprogram inkludert markedets sterkeste dieselmotor er fremkommeligheten sikret.

Navnet henter den nye modellen fra ørkenens ekte riddere. Touareg er en av Saharas beduinstammer. Men selv om den både i form og funksjon er en ekte offroader, har Volkswagen Touareg kjøreegenskaper og komfort som er like godt avstemt for kjøring på jevnt som på røffere underlag. Dette er blant annet mulig ved hjelp av en unik luftfjæring med nivåregulering og elektronisk styrte støtdempere. I tillegg har modellen permanent 4MOTION firehjulsdrift.

Høyvann er ikke noe problem
Volkswagen Touareg er 4,75 meter lang, 1,93 meter bred og 1,72 meter høy og har en hjulavstand på 2,86 meter. Korte overheng og stor bakkeklaring er viktige parametre for gode offroad egenskaper. Touareg har en bakkeklaring på 30 centimeter på det meste og tåler en vadedybde på hele 58,5 centimeter. Under ekstreme offroad turer kan det være til god hjelp at den har en veltevinkel på hele 45 grader. I praksis betyr dette at bilen tilbyr fremkommelighet langt utover det folk flest vil begi seg ut på av terrengutfordringer. Også på landevei eller i bykjøring har Touareg fremragende egenskaper med høy grad av komfort og presisjon. Luftfjæringen besørger ualminnelig god og sikker kjøring og du kan selv bestemme om den skal være utpreget komfortabel eller noe mer sportslig.

Markedets kraftigste dieselmotor
Volkswagen Touareg har et bredt motorutvalg der man kan velge mellom fem, seks, åtte eller ti sylindre. Med 313 HK og et imponerende dreiemoment på 750 Nm/1800 omdreininger, er V10 TDI-motoren verdens kraftigste dieselmotor i en passasjerbil. Alle motorer er standard utstyrt med en seks-trinns girkasse, enten manuell eller automatisk, avhengig av motorvalg. Som fullblods offroader har transmisjonen reduksjonsgir og tre differensialsperrer. De kontrolleres elektronisk og overfører opptil 100 prosent av veigrepet til den akselen som har best grep. Distribusjon av kreftene kan også styres manuelt via en bryter ved førerplassen. Volkswagen Touareg vil bli presentert på høstens internasjonale bilutstilling i Paris og lanseres i Norge på senhøsten. Prisene er ennå ikke klare.

Kilde: Møller/Volkswagen

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.