Volkswagen microbus

Kategori: Nyheter

Volkswagen microbusEtter overveldende respons fra publikum verden over har Volkswagen bestemt seg for å bygge retroversjonen av den legendariske Volkswagenbussen. Volkswagen Microbus som første gang ble vist på bilutstillingen i Detroit i fjor, skal produseres ved fabrikken i Hannover og vil bli introdusert i 2005.

Med Microbus vil Volkswagen lansere en flerbruksbil som kombinerer iøynefallende design og god funksjonalitet med komforten og kjøreegenskapene til en limousin. 

Kultstatus
- Med Microbus vender en legende tilbake, sa Volkswagen-sjefen Bernd Pischetsrieder når beslutningen ble tatt om å bygge bilen ved nyttekjøretøyfabrikken i Hannover. Legenden oppsto for over 50 år siden med bussversjonen av Volkswagen Transporter. Volkswagenbussen ble noe mer enn bare et transportmiddel, den ble et kultobjekt for en hel generasjon. - Publikums reaksjoner har vist oss at Microbus design har en spontan appell som gjør at bilen vil følge i hjulsporene til sin suksessrike forgjenger, sa Pischetsrieder. 


Designet i California
Volkswagen Microbus hadde sin debut på Detroit Motor show i januar i fjor og har senere også fått en entusiastisk mottakelse på bilutstillingene i Tokyo, Genève og Frankfurt. Microbus er designet i Volkswagens design studio i California. Det er ventet at to tredjedeler av produksjonen av Microbus vil gå til det amerikanske markedet. 

Kilde: Møller/Volkswagen

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.