Tidenes raskeste Opel Astra klar for Genève

Kategori: Nyheter

Opel tar med seg Astra OPC EXTREME til bilutstillingen i Genève, en racerbil som trives like godt på offentlig vei som på banen.

 

Opel viser en ekte gateracer under den 84. utgaven av Genève Motor Show (6. – 16. mars). Konseptet følger i fotsporene til Astra OPC X-treme Concept som ble vist i 2002.

 

Da, som nå, er det en ekte racerbil som har forlatt banen til fordel for offentlige veier. Mens den røde Opel OPC X-treme fra 12 år tilbake aldri ble mer enn et konsept, vil den nye EXTREME få klassiske Opel Motorsport-farger, og danne grunnlag for en begrenset produksjon.

 

OPC EXTREME blir den raskeste gateregistrerte Astra noen sinne, tro mot det som alltid har vært mottoet til Opel Performance Center: «OPC. Pure Passion».

 

Opel Astra OPC EXTREME er basert på Astra OPC-løpsbilen som går i langdistanseserien «Nürburgring Endurance Championship» (VLN) – men fullt lovlig til gatebruk.

 

Ved hjelp av karbonkomponenter i høy kvalitet er vekten redusert sammenlignet med den 280-hesters Astra OPC som ble lansert i 2012. Takket være integrert sikkerhetsstruktur, racingseter og sekspunktsbelte, betyr det at du også kan leke deg med banekjøring om du skulle få lyst.

 

OPC EXTREME inneholder kompromissløs raceteknologi for bruk på offentlig vei, eller om du tilfeldigvis skulle legge bilferien via Nürburgring. Det var nemlig her Astra OPC EXTREME ble født - på Opel Performance Center som ligger rett ved den legendariske banen.

 

Alle sportsbiler fra Opel, som Corsa OPC, Astra OPC og Insignia OPC, har med suksess kjørt over 10.000 kilometer rundt Nordsløyfen som en del av krevende testing under de tøffeste forhold.

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.