Suksessbilen Forester i ny utgave

Kategori: Nyheter
Suksessbilen ForesterDen "nye" 2006-modellen av Forester, ble presentert for det europeiske markedet under bilutstillingen i Frankfurt nå i september. Subaru Forester har egentlig dannet sin egen klasse og bokstaven X i modellbetegnelsen står for hva amerikanerne kaller "crossover" eller en "kombinasjon".


Med dette menes at Subaru Forester har mye av både stasjonsvognen i seg foruten at den har alle egenskapene til såkalte SUV-biler eller biler med terrengegenskaper. Forester er en unik kombinasjon av stasjonsvogn og lettere terrengbil - du får både i "pose og sekk".

Nye DOHC-motorer
Suksessbilen ForesterDen mest interessante og kanskje viktigste nyheten, er at de nye modellene av Forester har fått nye motorer.  Motorene har doble overliggende kamaksler (eller DOHC på fagspråket), Active Valve Control System, elektronisk gassoverføring og nye eksosanlegg. Utover dette er det mange andre forandringer i motorrommet som bidrar til bedre effekt, høyere og flatere dreiemomentkurve foruten at alle motorene tilfredsstiller de seneste "EURO4"
-kravene til avgassutslipp. 


En helt ny front
Suksessbilen ForesterI god Subaru tradisjon er det lett å kjenne igjen den forrige modellen i den nye Forester, men 2006 modellen av Forester har fått en helt ny front. Dette innebærer nytt panser, støtfanger, grill, nye prosjektor-hovedlykter med "pop-up"-lyktespylere, nye tåke-/grøftelys, sidespeil med integrerte blinklys m.m. Dette bidrar til at Forester har fått en helt "new look" og fremstår som en ennå mer moderne SUV. Det er også et noe endret design på sidepanelene og det er foretatt mindre endringer bak på bilen med bl.a. nye baklykter med klare lykteglass.

Modellspekter
"Nye" Forester 2,0 X er tilgjengelig med den nye 2,0 liters DOHC boxermotoren som nå har hele 158 hk eller 116 kW. Forester 2,0X leveres i tre utstyrsversjoner med betegnelsene "PM", "VL" og "1L". Alle versjonene leveres med en 5-trinns manuell girkasse med reduksjonsgir eller med Subarus anerkjente automatgirkasse.
I tillegg vil toppmodellen Forester med turbomotor - nå leveres med en 2,5 liters turbomotor på hele 230 hk under modellbetegnelsen 2,5 XT. Denne modellen vil i Norge kun bli lagerført med SPORTSHIFT* automatgir.

Kilde: Subaru Norge AS
 
   
 [ Tips en venn om denne saken ]       [ Abonner på vårt nyhetsbrev ]

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.