Mazda MX-Crossport

Kategori: Nyheter
Mazda MX-CrossportMazda viser for første gang sin nye designmodell, MX-Crossport under bilutstillingen i Detroit i begynnelsen av januar 2005.MX-Crossport gir et hint om Mazdas fremtidige designretning.

MX-Crossport er designet ved Mazdas hoved designstudio i hjembyen Hiroshima. Det er en modell som kombinerer det sportslige utstykket fra Mazdas flaggskip RX-8, med det praktiske ved en SUV. Bilens designlinjer viser klare likheter med resten av Mazdas modellrekke, men den bringer Mazda inn i et nytt segment.

Mazda MX-Crossport"Mazda er i medvind og har god fremdrift og en av våre nærmeste utfordringer er å sørge for at vi utnytter dette og utvikler nye produkter som vil hjelpe oss å styrke vår posisjon i viktige markeder", uttrykker Moray Callum, designdirektør ved Mazda Motor Corporation. "Vi utfordret vårt designteam til å videreutvikle og foredle vår DNA og resultatet ble MX-Crossport som først og fremst er beregnet for det nord-amerikanske markedet, men vi ser også på muligheten for lansering i andre viktige markeder".

Sportslig og kraftig eksteriørdesign


MX-Crossport er 4,63 meter lang, 1,63 meter høy og 1,93 meter bred. Sammenlignet med andre modeller i segmentet er den relativt kort, lav og bred og dette gir et ekstra kraftig og maskulint uttrykk. Bilen gir plass for fire personer. Den er utstyrt med 20" hjul og har en akselavstand på 2,80 meter.

Mazda MX-Crossport


 
   [ Tips en venn om denne saken ]      [ Abonner på vårt nyhetsbrev ]

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.