Her er nye Audi TT

Kategori: Nyheter
Første generasjon Audi TT kom på markedet i 1998. Den ble et designikon og markerte på mange måter starten på en ny æra for Audi. Andre generasjon kom på markedet i 2006 og i dag har tredje generasjon sin verdenspremiere; Nye Audi TT og nye Audi TTS vises nå på bilutstillingen i Genève.

Tredje generasjon av den kompakte sportsbilen har tydelige aner fra første generasjon. Profilen på takbuen, de brede hjulbuene, den markante kanallisten og plasseringen av eksosrørene er bare noen av elementene som har inspirert designen til nye Audi TT. De nye linjene er også inspirert av supersportsbilen Audi R8. Spesielt sørger singelframe-grillen og de mange horisontale linjene for at nye Audi TT fremstår som lav og bred.

Nye Audi TT måler 4,18 meter på lengden. Det er omtrent det samme som forrige generasjon, men akselavstanden har økt med 3,7 cm og måler nå 2,5 meter. Bredden er 1,83 meter og høyden 1,35 meter. De kompakte målene og de korte overhengene foran og bak gir nye Audi TT et kraftfullt utrykk.


Sammenlignet med første generasjon Audi TT, er vekten redusert med 140 kg. Eksempelvis er panseret, sidepanelene, dørene, taket og bagasjeromslokket produsert i aluminium. Nye Audi TT 2.0 TFSI veier dermed inn på 1.230 kg.

Ved lansering tilbys tre ulike motoralternativer. Den foreløpig kraftigste motoren sitter i nye Audi TTS. Da yter 2.0 TFSI bensinmotoren 310 hk. Senere vil også både mindre og kraftigere motorer lanseres.


Tredje generasjon Audi TT tar opp arven etter sine to forgjengere samtidig som den er enda mer sportslig enn tidligere. Det vises ikke minst i den foreløpige toppversjonen Audi TTS som har en kraftfull motor på 310 hk og quattro firehjulsdrift som standard. Nye Audi TTS kjennetegnes også med en rekke egne designelementer, deriblant den markante spoileren fremme og de fire eksosørene i diffusoren bak. Nye Audi TTS har en 6-trinns manuell girkasse som standard, men kan også leveres med S tronic automatgirkasse - noe et flertall av kundene vil velge.

Totalt er det produsert over 500.000 Audi TT av de foregående generasjonene. Rundt 800 av disse ruller på norske veier. Nye Audi TT og nye Audi TTS lanseres i Norge til høsten. Prisene er ikke klare.

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.