Femte generasjon Opel Corsa

Kategori: Nyheter
Femte generasjon Opel Corsa debuterer på den store bilutstillingen i Paris senere i år. Den vil sette en ny standard i småbilklassen med sine moderne drivlinjer, redesignet hjuloppheng og et førermiljø som blir klasseledende både når det kommer til opplevd kvalitet og innovative infotainmentsystemer.


På toppen av dette får Corsa avanserte førerstøttesystemer som vi kjenner fra større Opel-modeller.

Corsa har vært en av Opels viktigste modeller gjennom mer enn tre tiår, og femte generasjon vil rulle av produksjonsbåndene i Zaragoza og Eisenach mot slutten av året.


Moderne design og effektiv plassutnyttelse

Nesten 12 millioner Corsa har blitt solgt i Europa gjennom de 32 årene som har gått siden lanseringen, inkludert 2,8 millioner av dagens generasjon Corsa.

 

En av nøklene til suksess har vært kombinasjonen av et kompakt ytre, og rikelig plass til fem personer innvendig - både som familievennlig femdørsutgave og i sportslig tredørsversjon.

 

Femte generasjon Corsa har fått et moderne og dynamisk utseende. Opels «blade» preger sidene og dette kombineres med en karakteristisk front med en langt mer distinkt grill og skarpt utformede frontlykter med integrerte LED-kjørelys.

Presis og komfortabel

Målet for Opels ingeniørteam under utviklingen av nye Corsa, har vært å gi kundene en kjøreopplevelse som ligner større og dyrere biler, både når det kommer til komfort og presisjon.

 

Resultatet har blitt nyutviklet styring og et chassis der ikke en eneste komponent er felles med dagens generasjon Corsa.

 

Stabiliteten både rett frem og gjennom svinger, er forbedret takket være et tyngdepunkt som er fem millimeter lavere og har en helt ny forstillingsgeometri.

 

Nytt hjuloppheng og forbedret demperkarakteristikk sørger for at Opel Corsa har fått mer presis styring og bedre balanse, samtidig som demperne filtrerer bort dårlig underlag.

 

Utvikling av en helt ny elektrisk arkitektur gir femte generasjon Corsa mulighet for et langt mer avansert samarbeid mellom bilens ulike systemer.


Helt ny motor og girkasse

Corsa får Opels helt nye tresylindrede 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo, som takket være stor fleksibilitet kombinert med lavt støynivå og svært lite vibrasjoner, sørger for å gi høy komfort både på landevei og i byen.

 

Den nye motoren finnes i to versjoner, med 66 kW/90 hestekrefter eller 85 kW/115 hestekrefter. Begge versjonene har strålende gassrespons og nok krefter, også i lave turtallsområder, med 170 Nm fra 1800 o/min.

 

Sammen med den nye tresylindrede turbomotoren kommer en helt ny sekstrinns girkasse med kompakt design og en tørrvekt på bare 37 kilo.

 

Kvalitetsfølelsen i girskiftene, med stor presisjon og korte bevegelser, følger opp den oppgraderingen Opel har gjort av sine girkasser den siste tiden.


Alltid tilkoblet

Førermiljøet i nye Opel Corsa moderne med en 7-tommers berøringsskjerm i midtkonsollen perfekt ergonomisk posisjonert i forhold til girspaken.

 

IntelliLink-systemet sørger for klasseledende tilkoblingsmuligheter som sørger for at både Apple- og Android-enheter kan styres med stemmekontroll. En rekke applikasjoner er tilgjengelig, som BringGo for navigasjon, Sticher og TuneIn for internettradio og podcaster. Systemet har også en praktisk FlexDock for å oppbevare og lade smarttelefoner.

 

DAB+ er selvsagt standard i nye Corsa, som i alle Opels personbiler. Nye Corsa introduserer også en rekke nye førerassistentsystemer, mange av dem unike i denne klassen.

 

Sikkerheten er økt, takket være nye systemer som for første gang blir tilgjengelige i Corsa, som: Bi-xenon hovedlys, blindsonevarsling, Opel Eye frontkamera med skiltgjenkjenning, varsling ved uønsket filskift, automatisk blending av lys, og kollisjonsvarsling som varsler for fare for påkjørsel bakfra med et rødt varsellys som prosjekteres i frontruten.

 

Opel Corsa får også økt komfort for føreren, takket være Advanced Park Assist som automatisk styrer deg inn på parkeringsplassen, sammen med ryggekamera og bakkestartassistent.

 

Med varme både i forseter, ratt og frontvinduet, er du klar for selv de kaldeste vinterdager

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.