Den nye småbilen KARL

Kategori: Nyheter

Liten, men likevel romslig, et attraktivt utseende, men fortsatt fornuftig. Når den nye Opel KARL kommer på markedet sommeren 2015, kan kjøperne glede seg til en 368 centimeter lang femdørs småbil som blir tilgjengelig med utstyr som ikke har vært vanlig i dette segmentet.

KARL, som har hentet navnet sitt fra en av sønnene til grunnleggeren av Opel, tilbyr en rekke systemer for sikkerhet, komfort og underholdning i denne klassen med småbiler. Under panseret finner du siste versjon av en ultramoderne enliters tresylindret bensinmotor.

Med KARL, ADAM og helt nye Corsa på veien, får Opel sitt sterkeste småbilutvalg noensinne.

Skarpe linjer og klar karakter: Fronten på KARL har fått det karakteristiske Opel-smilet - skapt av kromlisten som bærer logoen. Fra siden er det tre presise og skarpe linjer som preger det yngste medlemmet av Opel-familien. Døren har fått sin «blade» som du kjenner igjen fra andre Opel-modeller. Store moderne front- og baklykter understreker familielikheten og fokus på detaljer og kvalitet.

Utseende er selvsagt viktig, Opel KARL tar seg ikke bare godt ut - den har også indre kvaliteter som småbilelskere vil sette pris på.

Helt ny motor: Under panseret sitter siste generasjon av Opels motorteknologi. Den nye 1.0 ECOTEC- motoren yter 75 hestekrefter (55kW), og er en ultramoderne enliters tresylindret bensinmotor, som med stor fleksibilitet og høy effektivitet, er utviklet spesielt for KARL. Sammen med denne motoren sitter en presis femtrinns girkasse.

KARL har også fått styring og chassis som plasserer nykommeren i toppen av sin klasse.

Løfter utstyrsnivået i klassen: KARL kommer med en rekke utstyrsdetaljer som bidrar til økt sikkerhet og komfort, utstyr som kundene ikke har vært vant til å finne i så rimelige biler.

I tillegg til standardutstyr som ESP med antispinn, ABS med elektronisk bremsekraftfordeling og bakkestartassistent, kan KARL leveres med utstyr vi kjenner fra langt dyrere biler. Varsling ved uønsket filskift styres av frontkamerasensorer som skanner veien, og varsler fører via et lydsignal og et blinkende gult ikon i instrumentpanelet.

KARL kommer også med egen bymodus, slik vi kjenner det fra ADAM og Corsa. I tillegg sørger parkeringsassistenten for uønskede bulker gjennom akustisk avstandsvarsling bak.

Fartsholder med hastighetsbegrenser, sørger for komfort både på landeveien og i bykjøring.

Tåkelys sørger for godt lys også under vanskelige kjøreforhold, og bidrar til å lyse opp rundt og gjennom skarpe svinger.

Listen over utstyr som bidrar til komfort og sikkerhet er lang. Varme både i sete og ratt, bidrar til triveligere vinterkjøring, mens mulighet for soltak passer perfekt på varme sommerdager.

Kompakt og praktisk: Selv om den er minstemann i familien, er Opel KARL voksen på de fleste områder. Et romslig og førerorientert interiør, sørger for at både den som sitter bak rattet og passasjerene, får en følelse av å være i en bil der plass, kvalitet og øye for detaljer er på høyde med langt større og dyrere biler.

Eierne av nye KARL kan også skryte av å bli de best oppkoblede. Opels IntelliLink infotainmentsystem, sørger for en sømløs integrasjon mot Apple iOS og Android-enheter og sørger for å knytte smarttelefonen nært til bilen.

Når nye Opel KARL kommer til Norge sommeren 2015, blir den tilgjengelig i 10 ulike farger, og med hjulstørrelse fra 14 til 16-tommer.

Kilde: Opel               

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.