Citroën ny modell i C3-familien

Kategori: Nyheter

Citroën ny modell i C3-familien C3 XTR skiller seg ut fra de øvrige C3 versjonene med en ny, moderne form som er inspirert av SUV design. Den nye, profilerte fronten gir bilen et mer robust utrykk.Støtfangeren foran er sort og står i fin kontrast til logoen og de doble vinklene som er i aluminium. 

 Støtfangeren bak er også sort og omslutter bilen på en måte som gir god beskyttelse.  Sidelistene er lakkert i bilens farge, mens partiet rundt tåkelysene er aluminiumsgrått. På taket er det solide og praktiske takrails med en tillatt vekt på 60 kg. Selv om de fleste dimen-sjonene er de samme som for de øvrige C3, er C3 XTR 2 cm bredere og 9 cm høyere (på grunn av takrails). I takrailene er det skinner som kan demonteres og legges på tvers.  Dette vil da fungere som et ski/lastestativ.


C3 XTR er tilgjengelig med tre eksteriørfarger: Grå Fer, Grå Aluminium eller Sable Bivouac. Interiøret skiller seg fra en vanlig C3 med egne materialer og farger. C3 XTR har det samme standardutstyr som for SX Pack (som bl.a. inneholder skinnratt, cruisekontroll og tåkelys), og den har i tillegg 15 tommers aluminiumsfelger, takrails, bagasjenett og nedfellbart bord på begge forseteryggene.  En 12-volts kontakt bak gir lademuligheter.

Citroën ny modell i C3-familien  

Den nye C3 XTR med motoren 1.4 HDi og 70 HK har ytelser i særklasse for en bil i denne kategorien, og den akselererer raskt på middels høye turtall.  Drivstofforbruket er lavt :  0,37 l/m på landevei, 0,43 l/m ved blandet kjøring og 0,53 l/m ved bykjøring.

Prisen på C3 1.4 HDi XTR er Kr. 214.000,-* det vil si kr. 8.000,- mer en dagens
C3 1.4 HDi SX Pack.

* Veiledende pris levert importhavn inklusive mva.  Frakt og leveringskostnader kommer i tillegg.

Tekniske data :

 Dimensjoner C3 C3 XTR
 Lengde 3850 mm 3850 mm
 Bredde 1667 mm + 20 mm
 Høyde 1519 mm + 90 mm

Citroën C3 er en elegant småbil med en meget smart utnyttelse av plassen.  Den er enkel å parkere, og ideell både som bybil så vel som på landeveien. 

Siden lanseringen i Norge i 2002 er det totalt solgt 1885 eksemplarer av modellen C3. 

Citroën er nå meget godt etablert i småbilsegmentet med tre moderne modeller :  C2, C3 og C3 Pluriel.

Kilde: pressemelding Citroën Norge AS
 
   [ Tips en venn om denne saken ]      [ Abonner på vårt nyhetsbrev ]

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.