Audi A2 FSI

Kategori: Nyheter

Audi A2 FSILettvekter med high-tech muskler

Med Audi A2 FSI introduserer Audi en ny generasjon bensinmotorer med direkte innsprøytning. Den nye FSI-teknologien åpner nye muligheter for bensinmotorene slik TDI-teknologien, som Audi introduserte for over 10 år siden, gjorde for dieselmotorene. Aluminiumbilen Audi A2 1,6 FSI 110 Hk akselererer fra 0 - 100 km/t på 9,8 sekunder og bruker kun 0,59 liter bensin per mil.

Med aluminiumkarosseri og Audi Space Frame (ASF) er Audi A2 en lettvekter på kun 995 kg. Den nye 1,6 liter FSI motoren på 110 Hk og med et dreiemoment på 155 Nm er utviklet på grunnlag av FSI motoren i Audi R8 - løpsbilen som i fjor ga Audi dobbeltseier i 24timers løpet Le Mans for andre år på rad. 

Belastningsavhengig innsprøytning
Den nye FSI-teknologien (Fuel Stratified Injection) gir en mer dynamisk motor med høyere dreiemoment og effekt samtidig som den reduserer bensinforbruket med inntil 15 prosent. En nøyaktig dosering av drivstoffet blir sprøytet direkte inn i brennkammeret i riktig millisekund gjennom en stempelpumpe på hver innsprøytingsventil. Ved normal kjøring, når motoren ikke belastes fullt ut, fylles forbrenningskammeret lagvis med luft og bensin. Ettersom det kun behøves en antennbar bensinblanding rundt tennpluggen, kan resten av forbrenningskammeret fylles med et overskudd av luft. En slik 2-delt fylling er mulig fordi innsprøytingen skjer umiddelbart før tenningstidspunktet. På denne måten kan drivstoffmengden reduseres betydelig ved normal belastning av motoren og gir derfor vesentlig lavere forbruk.

Ved høy belastning av motoren er det en normal blanding ev luft og drivstoff i brennkammeret, men selv da reduseres drivstofforbruket i forhold til vanlige innsprøytingssystemer.

Klikk på bildet for å laste ned en større versjon... 

 

  

 

Ny innovativ teknologi
I de nye FSI-motorene har Audi gjort flere teknologiske nyvinninger. Common Rail høytrykk innsprøytingssystem er videreutviklet med en ny innsprøytingspumpe. Motorene har forbedret forbrenning med et kontinuerlig styrt innsugingsforløp og et nytt fireventils sylinderlokk med rullevippearmer. Motoren har også avgassrensing med katalysator og Nox-sensor. 

Komplett motorprogram
Den nye kraftige FSI-motoren som blir introdusert før sommeren kompletterer motorprogrammet på Audi A2 som nå kan leveres med fire ulike motorer. I tillegg til 1,4 liter bensin og dieselmotor, begge med 75 Hk, introduserte Audi sist høst A2 1,2 TDI - den første firedørs bilen som bruker under 0,3 liter drivstoff per mil.

Prisene på Audi A2 1,6 FSI er ennå ikke fastsatt.

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.