Alfa Romeo 159 lanseres i november

Kategori: Nyheter
Alfa Romeo 159 var en stor suksessAlfa Romeo 159 var en stor suksess på den nylig avholdte bilutstillingen i Geneve. Nå er den snart klar for salg i europa. Den lanseres i september på det italienske markedet og kun to måneder senere er den klar for det norske markedet.

Den erstatter 156 som er merkets største salgssuksess noensinne (680.000 solgte enheter siden debuten i 1997) og igjen tar den sikte på å bli den nye standarden i sitt segment. Alfa Romeo 159 har en elegant utforming som kombinerer sjenerøse dimensjoner med den kompakte, kraftfulle stilen som er typisk for Alfa

Alfa Romeo 159 var en stor suksessDesign
Alfa Romeo 159 er en sport sedan designet av Giorgetto Giugiaro i samarbeide med Alfa Romeo styling center. Ingen kan ta feil av at den nye 159 er en Alfa Romeo. Den har en rekke designelementer som knyttes til den klassiske Alfa Romeo tradisjonen. Fronten domineres av den våpenskjoldslignende grillen som gir hele bilens form og frontlyktene har fått en helt ny utforming.

Nye 159 er en stor bil , men den gir likevel et kompakt inntrykk. Det kreves en god følelse for balanse i designet for å få til det inntrykket. Et annet stil poeng er de vide hjulhusåpningene som markerer bilens bredeste punkt. Det skaper en stabil følelse av at bilen sitter som klistret til veien. Frontlysenes trippel arrangement i fronten balanseres stilfullt av baklysenes runde lampeelementer.

Sikkerhet
Alfa Romeo 159 har hele 8 kollisjonsputer, inkludert spesielle puter som beskytter knærne og sideputer som strekker seg langs hele siderutenes lengde.

Den nye modellen har i tillegg innovative belteforsterkere med belastningsbegrensning og forstoler med anti-whiplash funksjon.

Motorer
Alfa Romeo har tatt frem en rekke nye, kraftfulle motorer med høye krav til avgassrensing.

De tre nye JTS bensin motorene har dual variabel ventilstyring (både innsugnings- og eksosventilenes tider er variable). Sterkest er den 3,2 liters motoren på 260 hk, deretter følger en 2,2 liters motor på 185 hk og tilslutt en 1,9 liters motor på 160 hk. Alle tre tilfredstiller Euro 4 kravene og utnytter den direkteinnsprøytede JTS teknikken (Jet Thrust Stoichiometric).

Komfort
Den nye Alfa Romeo 159 vil tilby en rekke ulike komfort systemer for å øke trivselen i kupeen ytterligere: cruise kontroll, regn- og parkeringssensorer foran og bak, navigasjonssystem med kart, innebygd GSM hands-free mobiltelefon , AV klimaanlegg med dobbel eller trippel soneinndeling, CD radio med MP3 , 10 disketters CD veksler, Bose HI-Fi system med automatisk lydregulering, elektrisk justerbare fremseter, nedfellbart baksete og trykknappstart i instrumentpanelet.

Salgsstart
Nye Alfa Romeo 159 får salgsstart på de store Europeiske markedene i september og forventet salgsstart i Norge er november 2005. Den vil de første månedene bli tilgjengelig kun med 1,9 liter JTS (160 hk) motor.

Priser
Prisene på Alfa Romeo 159 er ikke klare, men vil bli annonsert i løpet av september.

Kilde: Pressemelding Auto import nor

 
   [ Tips en venn om denne saken ]      [ Abonner på vårt nyhetsbrev ]


Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.