Mazda RX-8

Ny generasjon sportsbiler: Mazda RX-8 Bråsint 4-dørs sportsbil med rotasjonsmotor.

Ny generasjon sportsbiler

Konseptbil med revolusjonerende ideer for fremtidens sportsbiler.
Da fabrikken videreutviklet konseptmodellen RX EVOLVE fra 1999, og samtidig døpte den om til RX-8, ga fabrikken også et klart signal om at produksjonsstart for denne spennende modellen er like om hjørnet. Dette la heller ikke Mazda president Mark Fields skjul på da han presenterte RX-8 i Geneve, hvor han bl. a. sa:

 

"Med 4 dører som slår mot hverandre uten midtstolpe, komfortabel plass til 4 voksne personer og Mazdas nye RENESIS rotasjonsmotor, er RX-8 det neste store innen sportsbiler.
Jeg vil ikke bli overrasket hvis denne bilen, eller noe som ligner veldig, blir å se på europeiske veier om ikke lenge!"


Spennende fremtid for tradisjonsrike Mazda.
Mazda RX-8 er en viktig bil for Mazda. Ikke bare er det en revolusjonerende og spennende sportsbil som de fleste av oss mer enn gjerne skulle ønske seg, men det er også en bil som gir klare signaler om hva vi kan forvente av fremtidige Mazda-modeller.
Gjennom hele sin historie har Mazda alltid søkt etter nye og bedre måter å gjøre tingene på. De teknologiske gjennombruddene inkluderer milepeler som praktisk anvendelse av rotasjonsmotoren og Miller Cycle motoren, og utviklingen av MX-5 som revolusjonerte verdens roadster-marked. I tillegg har Mazda opparbeidet seg et verdensomspennende rennome for å bygge praktiske og driftssikre biler, biler som holder år etter år uten å påføre sine eiere irriterende verkstedkostnader og problemer.
Men nye tider krever nye løsninger, og Mazda ledelsen har definert hvilke egenskaper som skal kjennetegne Mazda i det nye millienniet:

Enhver ny bilmodell fra Mazda skal være
· Elegant
· Intelligent
· Engasjerende

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.