Ford Fiesta ST Concept

Ford Fiesta ST Concept Som en del av sin strategi for globale høyytelsesbiler avduker Ford sin konseptbil for kommende Fiesta ST på den internasjonale bilutstillingen i Frankfurt. Ford Fiesta ST Concept gir klare føringer om hvordan en fremtidige Fiesta ST vil kunne se ut når den slutter seg til Focus ST i Fords globale portefølje av høyytelsesbiler.

Fiesta ST Concept kombinerer iøynefallende muskuløs og sportslig design med et dynamisk sportschassis og et høyytelsesdrivverk som også gir imponerende lave tall for CO2-utslipp og forbruk.

En global Fiesta ST vil videreføre den 35-årige Fiesta-historien når det gjelder å levere opplevelser av høye ytelser til småbilkjøpere. Ikoniske tidligere modeller omfatter Fiesta XR2 og XR2i, Fiesta RS1800 og RS Turbo, den første generasjonen Fiesta ST.

Med Fiesta RS WRC-bil som demonstrerer potensialet til Fords globale småbiler i den mest krevende internasjonale motorsportsgrenen kunne det ikke være et mer velvalgt tidspunkt for å gi publikum et glimt av hva som er teknisk mulig med en Fiesta ST, som er til salgs for for spesielt interesserte.

  Ford Fiesta ST Concept

I likhet med Fords rallybil - har Fiesta ST Concept en 1,6-liters Ford EcoBoost bensinmotor med ytelser som er like imponerende som det oppsiktsvekkende utseendet.

I Fiesta ST Concept er målet at 1.6-literen skal utvikle 180 HK med et dreiemoment på 240 Nm, som er nok til å akselerere fra 0 til 100 km/t på under 7 sekunder, og en toppfart på 220 km/t er mulig. Likevel regnes det med at Ford Fiesta ST med en slik motor vil slippe ut mindre enn 140 gram CO2 pr. kilometer.

Kilde: Ford

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.