Ford Evos Concept

Ford Evos Concept,Ford Evos Concept, som forhåndsvises på den internasjonale bilutstillingen i Frankfurt i september, viser blant annet designspråket som vil bli brukt på neste generasjon av Fords globale personbiler, flerbruksbiler og crossover-SUV´er.

- Det nye design-DNA'et gir en klar retning for en helt ny generasjon globale Ford-modeller," sier J Mays, Fords øverste leder for design og kreativt arbeid.
- Ford Evos Concept belyser på en overbevisende måte visjonen vi har for våre fremtidige produkter. Den nye generasjonen av kunder rundt om i verden har høyere forventninger til et mer premium formspråk på alle produkter - uavhengig av pris. Dette har spilt en viktig rolle i utformingen av det nye designspråket.
 
Kinetic design videreført
- Den overveldende positive mottakelsen blant annet Fiesta og Focus fikk viste at vår designretning kinetic design var i tråd med den globale smaken, sier Martin Smith, Fords designsjef for Europa og Asia/Stillehavsområdene. - Med vårt nye globale formspråk har vi beholdt karaktertrekkene fra kinetic design, men med mer teknisk gjennomføring og sterkere premiumfølelse.
 
Det nye designspråket gir Fords globale designteam et felles rammeverk for å styre utviklingen, slik at de forskjellige bilmodellene fremstår som en familie av kjøretøy som deler samme grunnleggende karaktertrekk.

Spesielt utviklet for å forhåndsvise det nye "Ford-ansiktet" viser Evos Concept et nytt designspråk som etter hvert vil tas i bruk på neste generasjon globale Ford-modeller:
Evos Concept dramatiske silhuett forsterker sportslighet og kjøreglede, som nå er globale Ford-kjennetegn. Det gir en unik profil som skiller Ford fra konkurrentene.
 
Mens noen konkurrenter har etterlignet Fords kinetic designspråk og lagt til enda mer, har Fords designere nå valgt en enklere tilnærming, uten å miste særpreget.
 
For å kommunisere betydningen av smart teknologi for Fords merkevare har Evos brukt presise grafiske virkemidler. Dette gjelder spesielt de lave front- og baklysene.

Ford Evos Concept,
 
Et nytt "Ford-ansikt"
Det viktigste elementet er et helt nytt "Ford-ansikt", der Fords velkjente trapesformede grill er flyttet oppover. Alle elementene i den nye designtilnærmingen gir en visuell følelse som kommuniserer premium kvalitet.
 
Mays nevner samarbeidet på tvers av Fords designorganisasjon som et viktig middel for et enhetlig formspråk. Han mener at den nye DNA-strukturen vil etablere et felles designspråk for å styre utviklingen av nye globale Ford-produkter over hele verden - i åtte designstudioer og med 1150 ansatte.

- Et felles design-DNA betyr imidlertid ikke identiske produkter. Formspråket er fleksibelt nok til bruk på forskjellige størrelser og typer kjøretøy, slik at kundene vil kunne gjenkjenne den som en ny Ford, uansett hvor i verden den kommer fra.
Den første av den nye generasjonen biler utviklet med den nye designretningen vil bli lansert i 2012.

Ford Evos Concept, 
 
Viktige nøkkelelementer
Ford Evos Concept representerer også en utforskning av tre nøkkelelementer som er i sentrum for Fords globale produktstrategi: fremragende design, smarte teknologier og ledende drivstofføkonomi.
 
- Hos Ford vil fremtidens bilteknologier defineres av opplevelsen den gir sjåfør og passasjerer," sier Paul Mascarenas, sjefsingeniør og visepresident for Fords forsknings- og utviklingsavdeling. - Det handler om å skape en opplevelse som forsterker og forbedrer sjåførens tid bak rattet."
 
Konseptbilens har også en ny generasjon sjåførsamspill som er under utvikling ved Fords forsknings- og utviklingslaboratorier.  
 
Målet er å skape sømløs kontakt mellom hjem, kontor og bilen gjennom tilgang til sjåførens personlige informasjon. Bilen kjenner sjåføren, og tilpasser automatisk kjøreegenskaper, styring og motorkontroll for å gi en eksepsjonell kjøreopplevelse.

Ford Evos Concept,
 
Viktige kundefordeler 
Ford Evos Concept er også utstyrt med avanserte luftkvalitetssensorer og filtersystemer. Med en lokaliseringsfunksjon kan bilen få tilgang til aktuelle luftkvalitetsdata og proaktivt foreslå en sunnere rute til målet for reisen.
 
I krevende kjøresituasjoner kan bilen forenkle instrumentpanelet for å vise bare nødvendige instrumenter og slå førerens smarttelefon til "ikke forstyrr"-modus for å holde fokus på veien

Kilde:Ford

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.