Concept A-Class

Concept A-ClassConcept A-Class innleder en ny æra for merkets kompaktmodeller. Neste generasjon A- og B-Klasse forlater forgjengernes sandwichkonstruksjon med "underetasje" under kabinen. Dette gjør at A-klassen får en lavere profil - en situasjon designerne utnytter for alt det er verdt.

Den nye modellen har lengre panser, lavere silhuett og slankere vindusfelter. Samspillet mellom linjer og flater kjenner vi igjen fra Mercedes CLS og fra konseptbilen F 800 Style. Designerne sier selv at de har brukt vind, bølger og luftfartsteknologi som inspirasjonskilder.

Ny motor - nye assistentsystemer

En firesylindret turbo bensinmotor fra Mercedes' nye M270-serie sørger for fremdrift. Concept A-Klasse er utstyrt med 2-litersvarianten med 155 kW/210 HK. En dobbeltclutch gearkasse overfører motorkraften til forhjulene.

   Concept A-Class

Som verdens første i kompaktklassen har konseptbilen et radarbasert kollisjonsvarslingssystem med adaptiv bremseassistanse. Collision Prevention Assist gir en visuell og akustisk advarsel til en mulig uoppmerksom sjåfør, og klargjør bremseassistansen for optimal oppbremsing i det øyeblikk føreren trår på bremsepedalen. Konstruksjonen senker risikoen for påkjørsler bakfra.

"Dette er kapteinen"
Det er interiørdesignerne, som har latt seg inspirere av flyindustrien. Dashbordet har form som en flyvinge og er trukket med et transparent, elastisk tekstilstoff. Formen på ventilene i dashbordet minner om jetflymotorer.

De viktigste instrumentene i instrumentpanelet er i rødt, og inspirert av en jetmotors etterbrenner. Den sentrale kontrollenheten er utformet som et moderne flightpanel, der girspaken har form som en flystikke.

En smarttelefon er integrert i operativsystemet til Concept A-Klasse. Alle applikasjoner, tjenester og funksjoner i en digital livsstil kan derfor betjenes via COMAND Online.

   Concept A-Class

Flere varianter
De som aller helst ønsker seg en krympet CLS, kan se frem til en helt ny versjon av A-klassen. I 2013 kommer en "treboks" coupé med fire dører og forlenget hekkparti. Concept A-Class debuterer på bilmessen Auto Shanghai 21. april. Serieversjonen (med fem dører) lanseres neste år. Den nye B-klassen kommer i høst. 

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.