Citroëns nye konseptbil, DS Wild Rubis

I dag ble de første bildene av Citroëns nye konseptbil, DS Wild Rubis, publisert. Bilen får verdenspremière på bilutstillingen i Shanghai 20. april.Wild Rubis er den nyeste modellen i DS-serien, og slutter seg dermed til DS3, DS3 Cabrio, DS4, DS5 og konseptbilen Numéro 9.

Konseptbilen Wild Rubis er utformet i Paris, verdenssentrum for design og smykkekunst.
Wild Rubis er 4,70 meter lang, 1,95 meter bred og 1,59 meter høy. Akselavstanden er på hele 2,9 meter. De imponerende dimensjonene utstråler styrke, samtidig som det innbyr til å sette seg inn i bilen. Og innredningen har alt det som forventes å finne i en premiumbil. Med hjul på 21 tommer, plassert godt ut i hjørnene, gir DS Wild Rubis signaler om eksepsjonelle kjøreegenskaper.
Vill og rebelsk, men også raffinert og sofistikert. Styrken til Wild Rubis ligger linjene og detaljene. Sett i profil forsterkes dette av en kromlist som rammer inn taket, for så å gli ned i karosseriet og gi en ekstra dimensjon til bakskjermen.
FASCINERENDE OPPSYN
Wild Rubis tar opp igjen den nye fronten som for første gang kunne ses på konseptbilen Numéro 9. Grillen i front har en tredimensjonal effekt, DS-emblemet fremheves av en spesiell lysstripe, hovedlyktene i LED har blinklys lengst ned. Alt bidrar til å gi Wild Rubis et hypnotisk «blikk».
NY SIGNATUR
Bilens bakre del har en karakteristisk design og plass for dobbelt avgassrør. Baklyktene er formgitt på en ny måte, integrert i den brede bakluken. Glasset på lyktene har en innramming av krom, noe som understreker lyssignaturen ytterligere.
ESSENSEN AV DS-SERIEN
Formgiving og forarbeid er raffinert ned i den minste detalj, noe som gjør konseptbilen Wild Rubis til en verdig arving til den opprinnelige DS fra 1955. Alle særtrekkene fra DS-serien er konsentrert i denne konseptbilen: formgiving med de spesielle kromeffektene på bilens side, skulpturelle linjer i karosseriet, lyktenes form foran og bak, utsøkte materialvalg og detaljer som for eksempel DS-mønster preget inn på felgene. Og, akkurat som et smykke i et skrin, er baklyktene dekorert med en forkrommet DS-logo plassert på en preget sort DS-bakgrunn. Denne detaljen kjenner vi igjen fra DS3 Cabrio.
Når det kommer til valg av karosserifarge, gir Wild Rubis et vilt men likevel sofistikert uttrykk. Den rubinrøde lakkeringen endrer seg etter lysforholdene, og forsterker de skulpturelle formene.
3
TEKNISKE SPESIFIKASJONER
Dimensjoner
Lengde: 4,70 m
Bredde: 1,95 m
Høyde: 1,59 m
Akselavstand: 2,90 m
Dekk 255/40 R21

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.