Alfa Romeo 4C Concept

Alfa Romeo 4C ConceptPå Geneve Motor Show vil Alfa Romeo 4C Concept få sin debut debut, en kompakt "supercar" som representer selve DNA'et til en sportsbil, i linje med Alfa Romeo merkeverdier: Ytelse, Italiensk design og det ypperste innen teknologi som gir den beste kjøregleden og opplevelsen. 4C er ikke kun en konseptbil men vil gå i produksjon allerede i 2012

4C konseptet presenterer den klassiske formelen av de to-seters, bakhjulsdrevet coupé med motoren i sentrum, en lengde på ca 4 meter og en akselavstand på mindre enn 2,4 meter: dimensjoner som tjener både til å understreke den kompakte størrelsen til bilen og fremhever dens smidighet. Den utmerker seg med sin elegante og rene eksterne linjer, dette er de samme prinsippene også brukes på innvendig, med et spesielt on-board design opprettholdes funksjoner og enheter som direkte gjenspeiler bilens sportslige ånd.

På Alfa Romeo 4C Concept er teknologi og materialer utledet fra 8C Competizione med karbon, aluminium, bakhjulsdrift. Teknologi er hentet fra Alfa Romeo-modeller i salg: 1750 turbo bensinmotoren med direkte innsprøytning, og "Alfa TCT dobbel clutch girkasse og Alfa DNA dynamisk kontroll.
Ganske enkelt, skriker denne bilen Alfa. Dens sportslige sjel skaper en unik følelse for kjøreopplevelsen.

   Alfa Romeo 4C Concept

Fra erfaringen ervervet gjennom Alfa Romeo 8C Competizione og 8C Spider-modeller, så har også den nye konseptbilen bakhjulsdrift for å gi maksimal kjøreglede og den velkjente Alfa Romeo kjøreegenskapene. Dette er en målsetting som 8C Competizione og 8C Spider følger hovedsakelig gjennom sin økt motorkraft, mens Alfa Romeo 4C Concept følger formelen med begrenset vekt, gjort mulig ved utstrakt bruk av karbon, som også spiller en strukturell rolle og garanterer eksepsjonell smidighet med en vekt / effekt-forhold som er lavere enn 4 kg / HP. Chassiset støtter et karosseri laget av karbon, mens den bakre rammen struktur bruker aluminium. Det endelige resultatet er en betydelig reduksjon i vekt, begrenset til mindre enn 850 kg, samt optimalisering av bilens tyngdepunkt, noe som gir fordelen av økt fleksibilitet og kjøreegenskaper på de mest utfordrende veiene.

Navnet "4C Concept" er synonymt med kjøreglede som bare den spektakulære "4 sylindret" 1750 Turbo bensin motor som tilbyr over 200 HP kan bringe. Allerede på en rekke modeller i produksjon, for eksempel Giulietta Quadrifoglio Verde, har motoren cutting-edge tekniske løsninger som direkte innsprøytning, dobbel kontinuerlig variabel ventil timing, turbolader og revolusjonerende scavenging kontrollsystem som eliminerer turbo lag.

Motoren ligger sentralt i bakkant av bilen, noe som sikrer at motoren i Alfa Romeo 4C Concept matcher eller er høyere enn for en 3 liters motor samtidig som den leverer et moderat drivstofforbruk som er typisk for en kompakt, 4 sylindret motor. Sammen med den nye automatiske "Alfa TCT" dobbel clutch girkasse, lansert bare et par måneder siden på MiTo og som snart vil være tilgjengelig på Giulietta, gjør at den kraftige 1750 Turbo bensinmotoren i 4C Concept å når en toppfart på over 250 km / t og akselererer fra 0 til 100 km på under 5 sekunder. Bilen integrerer Alfa DNA-teknologi perfekt, noe som gjør det morsomt å kjøre.

Alfa Romeo 4C Concept har et ekstremt sofistikert hjuloppheng for å sikre maksimal fleksibilitet og kjøreegenskaper. Denne løsningen, sammen med bakhjulsdrift og ekstraordinære vekt / effekt-forhold, sikrer Alfa Romeo kjøreglede, forsterket ytterligere av vektfordelingen (40% på forakselen og 60% på bakakselen). Konseptet tar opp merkets sportslige tradisjoner som tar oss tilbake til sitt opphav.

Denne bilen er ikke bare en øvelse i skapt for er Motor Show, den vil være i salg i 2012 og er satt til å forsterke den globale veksten til Alfa Romeo.

Kilde; Alfa Romeo

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.