×

Merknad

Forumet er kun i lesemodus

Opel Vectra 1992 1.8i - radiatorvifte går ikke!

  • clodcarly
  • Emneforfatter
  • Besøkende
  • Besøkende
11 år 1 måned dager siden - 11 år 1 måned dager siden #8290 av clodcarly
Hei!

Jeg har en Opel Vectra 1.8 i (1992 mod). I November skjedde det noe rart med radiatorvifta. Det begynte med at den gikk hele tiden, sånn at med engang man skrudde på tenningen så begynte den å gå. Sjekket sikringer og kontakten til vifta, men ingenting hjalp. Vifta gikk konstant uten stopp. Men etter 2-3 uker stoppet den plutselig helt, og den har stått stille siden. Har sjekket sikringen inne i bilen og den er fortsatt i orden. Temperaturmåleren viser også veldig lav temperatur, og under normal kjøring står den ca på streken mellom 0 og 90 grader (første streken). Er ikke dette alt for lav temp? Kjører jeg på med varmeapparatet på fullt synker den under denne streken også.. Har noen peiling på hva som kan være galt?

Regner med det er en sammenheng mellom radiatorvifta og tempmåleren.
Mer
11 år 1 måned dager siden #8754 av osexpert
Vifta skal ikke starte før ca 100 grader, så ikke noen katatrofe at den ikke fungerer:-P Temp. bryteren er skrudd fast i radiatoren, på høyre side, det er muligens den som er gåen.

"Temperaturmåleren viser også veldig lav temperatur, og under normal kjøring står den ca på streken mellom 0 og 90 grader (første streken). Er ikke dette alt for lav temp?"
Streken under 90 er vel 80, ideellt skulle den vært 85, men 80 er godkjent. Kjent feil med vectra at termostaten "slakker" litt med tiden. Ny termostat vil nok få den opp på 85 grader, men bør i tilfellet kjøpe originalt eller Wahler, den fra Biltema er ikke noe særlig.
Også mulig å "modde" termostaten ved å "borre" ut (med rett-skrujærn) en millimeter eller to fra hullet der "pinnen" stikker inn, men det er nok muligens for viderekommende:-)
Moderator: Knut2009
Tid til å lage siden: 0.093 sekunder

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.