Toyota med i Le Mans

Det nye laget, med base hos Toyota Motorsport GmbH (TMG) i Køln, akter å debutere den 5. mai i sekstimers-løpet på Spa-Francorchamps. Dette er andre runde i årets FIA World Endurance Championship.

TOYOTA har intensjoner om å delta med 2 stk TS030 HYBRID-biler i det påfølgende 24-timersløpet på Le Mans den 16. og 17. juni 2012. Deltagelse i flere løp er enda ikke bekreftet. Førerstallen teller per i dag Alex Wurz, Nicolas Lapierre og Kazuki Nakajima. Disse skal delta med en av bilene.

Det er forhandlinger i gang med førere til den andre bilen. I tillegg er italieneren Andrea Caldarelli engasjert som juniorkjører. TS030 HYBRID tar opp arven etter de to ikoniske bilene TS010 og TS020, biler som kunne feire suksess med plasseringer på seierspodiet i Le Mans på 1990-tallet. TS er en forkortelse for Toyota Sport

TOYOTA er første fabrikklag som deltar i FIA World Endurance Championship med et hybridsystem, noe som understreker pionerinnsatsen når det gjelder hybridteknologi. TOYOTA har solgt over 3,5 millioner hybridbiler over hele verden.

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.