Rally Norway blir VM-runde i 2007

Rally Norway blir VM-runde i 2007Styret i det internasjonale bilsportforbundet, FIA, har tildelt Rally Norway VM-runde i 2007. Også Portugal og Irland blir nye vertsnasjoner for WRC. Det forkastet ellers forslaget fra WRC-komiteen om å dele sesongene mellom to år fremover.


14.-18. februar neste år er Rally Norway satt opp på terminlisten for neste års VM, en uke etter den svenske runden. Også Portugal og Irland kommer inn som nye arrangørnasjoner.

En stor fordel for Norges del er også at det ikke blir noe av at 2008-sesongen skal starte i august 2007. FIAs styre, med sin sterke president Max Mosley i spissen, gikk sterkt i mot dette forslaget. Dermed vil det både i 2007, 2008 og 2009 blir kjørt som i dag, det vil si med 16 VM-runder per kalenderår. Det vil si at med et perfekt arrangement i 2007 vil Norge være en aktuell kandidat også i 2008.

-Uten at vi skal legge for mye i det, så var de eneste arrangørnasjonene som ble trukket frem som et positivt eksempel med tanke på fremtiden,Sverige og Norge, på grunn av sin geografiske nærhet og samarbeid.  FIA-president Max Mosley nevnte oss spesielt i debatten, sier NBFs president Roar Forgaard, som også var til stede under det historiske møtet i Paris.

Kilde: Norges Bilsportforbund

[ Tips en venn om denne saken ]       [ Abonner på vårt nyhetsbrev ]

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.