Ford inviterer til Fiesta-cup - på bioetanol

Ford inviterer til Fiesta-cup - på bioetanol2007 blir Fiesta-år i norsk rally. Da inviterer Ford Motor Norge AS til Fiesta Sporting Trophy som vil bli kjørt med helt identiske Ford Fiesta ST'er. I tillegg vil bilene bli konvertert til kjøring på E85, som er 85% av det miljøvennlige drivstoffet etanol og 15% bensin.                                                                                                         Mer...   Ford har i mange tiår deltatt i motorsport og spesielt i rally. Derfor er vi og våre forhandlere meget entusiastiske med tanke på at det neste år skal kjøres Fiesta-cup i Norge. Og når det først skal kjøres om kapp med biler syntes vi det var en fin demonstrasjon på Fords miljøforpliktelser at våre biler har bioetanol på tankene, sier administrerende direktør Thormod Skofsrud i Ford Motor Norge AS.

Bilene som skal delta vil komme fra Fords fabrikk i Tyskland, mens rally-utstyret leveres av M-Sport, som har ansvaret for Fords VM-satsing innen rally. Det er forventet at 15 europeiske land vil arrangere Fiesta Sporting Trophy i 2007.

Helt like biler

- Forutsetningen er naturligvis at bilene som skal kjempe mot hverandre er helt like, slik at det blir sjåførens evner bak rattet og kartleserens dyktighet kombinert med den nødvendige mengden flaks som avgjør vinneren av Fiesta Sporting Trophy, sier Martin Schanche jr, som har fått oppgaven med å koordinere Fiesta Sporting Trophy i Norge.

Martin er sønn av Mr. Rallycross, Martin Schanche og bor i Stavanger, hvor han er teamleder i Gjensidige Forsikring. I Stavanger har han også gjort seg bemerket som en dyktig løpsleder, samtidig som han har erfaring både fra sjåfør- og kartleserstolen i raske rallybiler.

- Dette er en oppgave jeg virkelig gleder meg til. Delvis fordi jeg kommer nær et bilmerke med så omfattende motorsportshistorie som Ford, men også fordi Ford Fiesta ST har alle forutsetninger for å gjøre det bra.

Fiesta er allerede i tet

Ryktene om at det snart ville komme en Fiesta-cup førte nemlig til at fire Ford Fiesta ST for rally ble bygget opp allerede høsten 2005. Bilene deltar meget aktivt i årets NM-serie, og ligger i øyeblikket på 1., 2., 3, og 4. plass i NM i lille gruppe N.

- Vi har med andre ord de beste forhåpningene om at vi i 2007 vil få demonstrert hvilke egenskaper Ford Fiesta ST har, fastslår Schancke jr.

Slik budsjettet ser ut i øyeblikket vil en fullt ferdig rally-preparert Ford Fiesta ST koste ca. 300.000 kroner inkl. mva.

Fristende gulrot

Schancke jr. forteller at de som deltar vil kjempe om en prispott på 220.000 kroner, mens vinneren vil få støtte til å delta i et VM-rally med sin egen Fiesta.

- Men, forteller Schanche jr., det ligger en annen gulrot i Fiesta Sporting Trophy som jeg synes er enda mer fristende: Tre av cup-sjåførene vil bli invitert til den internasjonale finalen, etter Rally Wales i desember. Den som kommer best ut her vil få tilbud om jobb som lærling hos M-Sport, med mer enn rikelig anledning til å demonstrere hvilke ferdigheter vedkommende har som sjåfør og som medlem av et superprofesjonelt rallyteam. På mange måter er dette å sammenligne med den starten Petter Solberg fikk hos M-Sport i 1998.

Alt i alt vil det bli kjørt 8 løp i Fiesta Sporting Trophy, hvorav 6 eller 7 (avhengig av terminlisten til Bilsportsforbundet) vil være i tilknytning til NM-løpene i rally. Ett av "tilleggsløpene" vil gå i Martin Schanche jr.'s hjemby Stavanger.

Løpskoordinatoren ser for seg at det vil solgt og klargjort 10 biler for cup´en i 2007, men med de vinnersjansene denne bilen har i sin klasse regner han med at det vil komme minst fem til i det påfølgende året.

Kilde: Ford Motor Norge AS

[ Tips en venn om denne saken ]       [ Abonner på vårt nyhetsbrev ]

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.