Salget av Prius overstiger 3 millioner biler

Kategori: Artikler
Toyota Motor Corporation (TMC) kunngjør at det samlede salget av den ikoniske bensin-hybriden Prius har passert 3 millioner enheter ved utgangen av juni. Samtidig sier Toyota at over 790 milliarder Yen skal brukes på forskning og utvikling for å lage enda bedre biler.

I 1997 lanserte Toyota sin Prius, som var verdens første masseproduserte hybridbil. Andregenerasjon fulgte i 2003 og tredjegenerasjon kom på markedet i 2009. Fra første til tredje generasjon har Toyota redusert kostnadene ved hybridsystemet med to tredjedeler og redusert CO2-utslippet fra 114 g/km til 89 g/km (i en kombinert EU-syklus). I tillegg søkte Toyota om 1,261 patenter knyttet til tredjegenerasjon Prius, et tegn på fremskritt verdig Prius-navnet (avledet av et latinsk ord som betyr "å gå foran").

Siden utviklingen av førstegenerasjon Prius, har Toyota posisjonert hybridteknologien som en kjerneteknologi for utvikling av flere typer miljøvennlige biler. Selskapet har derfor lagt vekt på utvikling og produksjon av nøkkelkomponenter som elmotorer, invertere, batterier og elektroniske styringsenheter. Satsningen har medført en betydelig investering i Japan.   

Toyota vil videreføre forskning og utvikling og ytterligere investeringer i nye fasiliteter i Japan, for å utvikle hybrid- og andre fremtidsteknologier og oppnå bærekraftig vekst ved å tilby disse teknologiene i biler verden over.

I det avvikende regnskapsåret som slutter i mars 2014, forventer Toyota å bruke 790 milliarder Yen (tilsvarende 46 milliarder kroner) på utvikling av miljøteknologi, styrking av en ny plattform samt utvikling av sentrale komponenter.

Kilde: Toyota

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.