Honda har nå solgt 1 million hybrid-biler

Kategori: Artikler
Honda har nå presentert de totale salgstallene for hybrid-biler på verdensbasis. I slutten av september 2012 passerte det totale salget 1 million hybrid-biler på verdensbasis. Denne barrieren ble brutt 12 år og 11 måneder etter man begynte å selge den første generasjonen av Honda Insight i Japan i 1999.


Første Honda Insight kunne kjøre 35 kilometer per liter, som da var en verdensrekord for masse-produserte bensin-biler. Dette tilsvarer 0.2857 liter på mila.

Ved å fokusere på de unike egenskapene til Honda´s IMA-hybridsystem (Integrated Motor Assist), har Honda utviklet flere hybrid-modeller. Per i dag tilbyr Honda 8 ulike hybrid-modeller på over 50 markeder på verdensbasis.

I mai 2012, begynte Honda for første gang produksjon av hybridmodeller utenfor Japan. Dette skjedde vet at man begynte å produsere Acura ILX Hybrid i USA, og ble fulgt opp i juli, ved at man startet produksjon av Jazz Hybrid i Thailand. Jazz Hybrid vil etter hvert også produseres i Malaysia. Disse Jazz Hybridene produseres for det asiatiske markedet.

I tillegg til å videreutvikle dagens oppsett med én-motors hybrid-system, vil Honda i tiden fremover også tilby andre løsninger. Det vil blant annet komme en ny motor-løsning som har to-motors hybrid-system.

Og i Honda´s konstante jakt på fremragende kjøreegenskaper og kjøreglede, utvikler man også et tre-motors hybrid-system. Dette vil levere fremragende effektivitet, og svært høye ytelser. Dette systemet har fått navnet «Sport Hybrid SH-AWD® (Super Handling All Wheel Drive)», og vil ha en suveren kombinasjon av kjøreegenskaper og drivstofføkonomi. Denne motor-løsningen vil benyttes i den kommende NSX, Acura RLX Sport Hybrid, og en ny versjon av Legend (Nye Legend er kun tiltenkt salg i Japan).

Under sitt globale miljø-motto "Blue Skies for Our Children", vil Honda fortsette sitt fokus på å tilby hybrid-teknologi som bidrar til å senke CO2-utslippene.

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.