Første kinesiske bil med toppscore i EuroNCAP

Kategori: Artikler
Kinesiskproduserte Qoros har tatt europeiske sikkerhetskrav på alvor, og leverer nå en bil med topp sikkerhet. Nå mener tydeligvis kineserne alvor når Qoros 3 Sedan får toppkarakteren fem stjerner.

I 2010 ble den kinesiskproduserte Landwind CW9 krasjet av EuroNCAP og fikk elendige to stjerner. Året etter oppnådde Geely Emgrand akseptable fire stjerner. Nå mener tydeligvis kineserne alvor når Qoros 3 Sedan får toppkarakteren fem stjerner.

Det at Qoros har lagt så mye vekt på sikkerhet, er gledelig. Europeiske forbrukere er opptatt av å ha den beste sikkerhet for seg og sine passasjerer, og da er bilprodusentene avhengig av å gjøre det godt i EuroNCAP.


Helt i toppen på beskyttelse av voksne

Qoros 3 Sedan får 95 prosent for beskyttelsen av voksne i bilen. Dette er meget bra og blant de beste resultatene fra biler som er krasjtestet i 2013.

Barna i bilen har også god sikkerhet. Også her er Qoros med sine 87 prosent i toppen blant bilene som er testet i år.

Når det gjelder beskyttelse av fotgjengere er bilen fra Kina også blant de aller beste. Fotgjengerbeskyttelsen er beregnet til 77 prosent.


Gode sikkerhetssystemer

I tillegg til å være blant de beste på de tre viktige områdene beskyttelse av voksne, barn og fotgjengere, har Qoros elektronisk stabilitetskontroll som standard som svarer til EuroNCAPs krav. Bilen har også varsling for setebeltet både i forsetene og baksetet.

Kilde: NAF

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.