Ford Ranger er Europas mest solgte pickup 2015

Kategori: Artikler

Ford Ranger er mest kjøpte pickup i Europa med 25.500 solgt enheter i de første 11 månedene av 2015 - en økning på 32% sammenlignet med samme periode i 2014. Dagens Ford Ranger har oppnådd kraftig salgsvekst i Europa siden den kom i slutten av 2011.

Rangers markedsandel på Fords 20 tradisjonelle europeiske markeder* har økt fra 11,7% i 2012 til en markedsandel på 23,5% av det totale pickup-markedet - i de 10 første månedene av 2015 - og plasserer dermed Ranger som markedsleder i forhold til samtlige konkurrenter.

I forkant av lanseringen av nye Ranger har etterspørselen vist en ekstra stor vekst. Den nye modellen har et kraftig forbedret interiør, nytt eksteriørdesign, banebrytende teknologier og forbedret drivstoffeffektivitet.

I tillegg beholder nye Ford Ranger Double Cab sine 5-stjerner fra Euro NCAP, som den er alene om i sin klasse.

- Rangers kombinasjon av offroad-egenskaper, robust formgivning og sikkerhet fortsetter å fremstå som uslåelig, sier markedsdirektør hos den norske Ford-importøren Geir Haugaard. - Bestillingene av nye Ranger i Europa ligger allerede i forkant av forventningene. Spesielt er flaggskipmodellen Wildtrak med sine eksklusive eksteriør- og interiørdetaljer høyt etterspurt, sier Haugaard.

En rekke sjåførassistanseteknologier sørger for mer sikkerhet, komfort og bekvemmelighet og inkluderer Filskiftevarsling og Filskiftassistent, Adaptiv Cruisekontroll med avstandsvarsling, parkeringsassistanse foran og bak, ryggekamera og elektronisk stabilitetskontroll med kontrollfunksjoner mot velting og tilhengerskrens.

Andre smarte teknologier inkluderer Fords stemmeaktiverte SYNC 2 multimediasystem, bakkestartassistanse, Hill Descent Control, adaptiv lastkontroll og nødbremsassistanse.

Nye Ranger tilbyr klart forbedret drivstofføkonomi med blant annet Auto-Start-Stop, ny sluttutveksling og lanseringen av elektrisk servostyring, som bidrar til å senke drivstofforbruket med opptil 17%.

Med en vekst av Ranger på det norske markedet på mer enn 15% hittil i 2015 sammenlignet med samme periode i 2014 har vi all grunn til å ha store forventninger til salget av nye Ford Ranger, som ankommer Norge i slutten av 1. kvartal, avslutter Geir Haugaard.

Kilde:Ford

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.