Kategori: Artikler

Mange bileiere er flinke, men urovekkende mange er bortimot bevisstløse. Ikke sjelden kommer folk inn for å skifte til vinterdekk, og så viser det seg at vinterdekkene står på bilen. De har altså kjørt rundt i hele sommer på vinterdekk.

 

 

I en landsdekkende undersøkelse YouGov har gjennomført for Dekkmann kommer det fram at opptil 37 prosent av norske bileiere ikke har kontrollert mønsterdybden i vinterdekkene sine på minst ett år. 12 prosent har aldri sjekket dekkene på bilen sin.

- På verkstedene våre ser vi biler rulle inn med dekk som er så til de grader utslitte at corden tyter ut, mens andre har dekk så glatte som babyrumper. Disse bilistene ønsker du ikke å møte på glatte høst- og vinterveier. De setter eget og andres liv i fare i trafikken, uansett om det er ubetenksomhet eller skjødesløshet som ligger bak.

På dekksjekker´n hver måned

Bare 1 av 10 bileiere sjekker mønsterdybden like ofte som Norges Automobil-Forbund (NAF) anbefaler, viser undersøkelsen.

- Du bør sjekke vinterdekkene hver eneste måned i sesongen, og skal du på langtur bør du kontrollere dekkene både før og etter, sier Jan Ivar Engebretsen, kommunikasjonsrådgiver i NAF. Han forteller at alle dekk er utstyrt med slitasjevarslere som det er enkelt å forholde seg til. Imidlertid må du huske at varsleren er stilt inn på 3 millimeters mønsterdybde, mens NAF anbefaler at et dekk som brukes på norske vinterveier har minimum 4 millimeters dybde i mønsteret.

Eldre og menn flinkest

Bilførere over 55 år er de flinkeste dekksjekkerne, mens de under 34 år er sløvest. Undersøkelsen viser også at menn er ivrigere enn kvinner på dekksjekking.

- At eldre er flinkest handler vel om erfaring, og med erfaring kommer klokskapen. Når det gjelder kvinner så er det nok fremdeles slik at mange overlater bilholdet til mannen, sier Engebretsen.

kilde Pressenytt

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.