Hvordan lufter man bremsene?

Hvordan lufter man bremsene, hva er grunnen til at de må luftes, og hvorfor blir det luft i bremsene?  
Bil: ????   Modell: ?????   Km stand:  ??????

Hilsen
  Anders

 
Svar:
Har sagt det før! Ikke skru på bremsesystemet!! Dette er en jobb for et bilverksted da det er fryktelig viktig at dette blir gjort profesjonelt. Jeg sier dette fordi jeg har sett slik "hobbymekking" på bremser og det var ikke bra!! Lufting av bremser blir på et bilverksted gjort etter at man for eksempel har skiftet bremsesylindre eller reparert calipper og liknende. Da må vi trykke med bremsepedalen til vi får ut lufta i alle rørene ut av luftenippelen. Grunnen til at de må luftes er at det skal ikke være luft i bremsevæsken. Det blir luft i bremsene når du har kjørt bremsevæsken i mange år og den ikke lenger tåler den temperaturen som skal til for at det ikke skal koke i bremsevæska men da går det galt. Lekker det i rør og slanger vil det også komme luft og ved reparasjon av bremseanleggets sylindre og liknende. Takk for sprøsmålet og velkommen igjen, men fiks bremsene på et bilverksted, det er det tryggeste.

 Klikk her for å spør bilmekanikeren

Kommentarer   

#2 hobbymekaniker 03-08-2010 17:41
Ja er enig at det er ikke problem å lufte bremser,2 mann,ein inne i bilen som pumper opp trykk og ein som åpner/lukker lufteskruen.
+1 #1 Hans 06-01-2008 23:14
Lufting av bremser er en smal sak og gjøre selv. Er bare dumt og betale ett verskted masse penger, når ett luftekit koster under 100,-. Og man sjekker jo gjerne om det er trykk i bremsene når man er ferdig og får man legger ut på kjøretur.

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.