Volkswagen Polo R WRC til topps i Rally Sweden

Sébastien Ogier vant i helgen Rally Sweden med en Volkswagen Polo R WRC. Dette er Volkswagens første sesong i verdensmesterskapet, FIA World Rally Championship (WRC).

Sébastien Ogier med kartleser Julien Ingrassia hadde best tid på 11 av 22 fartsprøver i Rally Sweden. Ogier og Ingrassia vinner første fartsprøve, og leder konkurransen fra første til siste fartsprøve. Grunnlaget ble lagt allerede i kvalifiseringen, da de hadde beste tid. De vinner i en Volkswagen Polo R WRC som yter 315 hestekrefter, og de slår blant andre ni ganger verdens mester Sébastien Loeb. Franske Loeb ender til slutt 41,8 sekunder bak landsmannen Ogier.

Rally Sweden går over fire dager og for Volkswagen ble suksessen kronet med at Jari-Matti Latvala og kartleser Miika Anttila fra Finland tok en sterk fjerdeplass, også de med en Polo R WRC.

Seieren i Sverige er den åttende WRC- seieren for Sébastien Ogier, men bare én gang før har førere som ikke er fra Norden vunnet det krevende løpet i Sverige. Den først til å gjøre det var Sébastien Loeb i 2004. Rally Sweden er den eneste av rundene i verdensmesterskapet som går på snø og is, med de utfordringene det innebærer for biler og førere. Polo R WRC oppnådde hele 28 topp tre plasseringer i løpet av Rally Swedens 22 fartsprøver.

- Det er utrolig moro å se at Ogier og Ingrassia går helt til topps i Rally Sweden, og Volkswagen Polo R WRC tar første og fjerdeplass i denne prestisjefylte konkurransen. Dette er stort for Volkswagens satsing på motorsport, sier Ulf Hekneby, direktør for Volkswagen i Norge.

Med seieren i Sverige har Ogier tatt over sammenlagtledelsen i verdensmesterskapet i rally og leder nå tre poeng foran Loeb. Den neste WRC-runden går i Mexico i området rundt byen Leon i begynnelsen av mars.