Volkswagen Tiguan: Kompakt SUV - stor opplevelse

Volkswagen Tiguan: Kompakt SUV - stor opplevelseVolkswagen letter på sløret og viser de første bildene av sine nye kompakt-SUV. Bilen på bildene er delvis tildekket og det er først under bilutstillingen i Frankfurt i september at Volkswagen Tiguan vises i sin helhet. I november er kompakt-SUVen på plass i Norge.

                                                                          Mer... 

Tiguan er lillebroren til suksess-SUVen Touareg, og kan by på like mye SUV-opplevelse som storebror. De siste harde testene gjennomføres i Namibia, der bilen utsettes for ekstreme påkjenninger for å sikre at den tilfredsstiller Volkswagen-kundenes forventninger til en ekte SUV - og litt til.

Volkswagen Tiguan: Kompakt SUV - stor opplevelseDet er ikke vanskelig å få øye på familielikheten med storebror Volkswagen Touareg. En høy beltelinje som ender opp i et markert og kraftfullt hekkparti, et muskuløst og bredbent uttrykk. Volkswagen Tiguan oser av fremkommelighet og kjøreegenskaper. Sammen med førsteklasses komfort gjør dette Tiguan også til en nytelse på motorveien.

Det lange panseret på Volkswagen Tiguan buer seg fremover og ender i en tydelig V-profil. Bilens grill og lykter gjør at Tiguan er lett å kjenne igjen som en del av Volkswagen-familien.
Bilens utvendige mål understreker at dette virkelig er en kompakt bil: 1,85 meter bred, 1,69 meter høy og 4,40 meter lang.

Allerede fra lanseringen kan Volkswagen Tiguan leveres med to ulike frontpartier, avhengig av eierens ønske. For de som er opptatt av terrengegenskaper leveres modellen med et frontparti spesiallaget for bratt terreng.

Innvendig virker imidlertid Volkswagen Tiguan meget romslig. Her er behagelig plass for fem voksne. Innredningen er svært fleksibel, blant annet kan baksetet reguleres i lengderetningen.

Volkswagen Tiguan: Kompakt SUV - stor opplevelseInnenfor ny teknologi og utstyrsnivå flytter Volkswagen Tiguan grenser. Som første SUV i verden leveres Tiguan med parkeringsassistent, der bilen i praksis lukeparkerer selv. Helt nye elektronikksystemer gjør kjøring i ulendt terreng enda enklere og sikrere. Det er særlig robustheten til den avanserte elektronikken som nå kvalitetssikres under ekstreme forhold i Namibia. Til tross for avanserte systemer er betjeningen enkel. Ved hjelp av en bryter kan bilens mange støttesystemer for offroad-kjøring slås av eller på. Nye generasjoner elektromekanisk servostyring samt lyd- og navigasjonsanlegg er også utviklet spesielt for denne bilen.

Når den nye Volkswagen Tiguan kommer til Norge i november kan kundene velge mellom fem motoralternativer. Samtlige motorer har turboladere. Motorprogrammet i Tiguan omfatter tre bensinmotorer på henholdsvis 150Hk, 170 Hk og 200 Hk. De to dieselmotorene som blir tilgjengelige yter henholdsvis 140 Hk og 170 Hk.

Kilde: Pressemelding MøllerGruppen

[ Tips en venn om denne saken ]       [ Abonner på vårt nyhetsbrev ]

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.