Volkswagen Passat

Kategori: Nyheter
Volkswagen PassatEn av de største attraksjonene under den internasjonale bilutstillingen i Genève er den nye Volkswagen Passat. Den neste Passat-modellen vises der frem for publikum for første gang, og i april kommer den til Norge.

Den nye Volkswagen Passat er blitt en større og modnere bil på alle måter, samtidig som den er klart mer aggressiv enn forgjengeren. Den nye modellen er 6,2 cm lengre og 7,4 cm bredere. Størrelsen på bagasjerommet er økt med nesten 20 prosent til 565 liter. Den innvendige plassen er også økt og tåler sammenligning med Volkswagens luksusmodell, Phaeton. Interiøret er sporty og elegant med vekt på funksjonalitet og ergonomisk design.


Utstyrsnivået er i en klasse for seg. Motoren kan startes elektronisk ved hjelp av en bryter. Håndbrekket er blitt erstattet med elektronisk parkeringsbrems. Dette både øker sikkerheten og gjør det lettere å foreta bakkestarter. Sikkerhetsutstyret er også blant det fremste i denne klassen, med blant annet ESP antiskrenssystem med tilhengerstabilisator som standard.

Ved introduksjonen får den nye Volkswagen Passat fire ulike motoralternativer, to bensinmotorer og to dieselmotorer. Begge bensinmotorene har FSI direkte bensininnsprøyting. 2.0 FSI yter 150 hk, mens 1.6 FSI yter 115 hk. De to dieselalternativene som finnes ved introduksjonen er en 2.0 TDI på 140 hk og 1.9 TDI med 105 hk. Flere motoralternativer vil komme senere.

Volkswagen Passat har vært en svært populær bil helt siden produksjonen startet for 32 år siden. For Volkswagen har Passat vært den mest populære modellen etter Golf og Folkevognbobla. I alt er det produsert over 13 millioner Volkswagen Passat siden 1973. Produksjonen har økt jevnt gjennom årene, og i fjor ble det produsert mer enn 2.700 Passat hver dag.

 
   [ Tips en venn om denne saken ]      [ Abonner på vårt nyhetsbrev ]

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.