Volkswagen New Beetle Cabriolet

Kategori: Nyheter

Kabriolet elskere kan glede seg til våren neste år da Volkswagen lanserer sin nye kabriolet. Bilen vi har ventet på i lang tid får premiere på bilutstillingen i Detroit i januar 2003 og er ventet til Norge allerede i april.

 

Volkswagens nye modell følger i fotsporene av to kabriolet bestselgere; Volkswagen Golf Cabriolet og Boble Cabriolet. New Beetle Cabriolet er en forfriskende og progressiv modell som besitter samme positive karakter som Volkswagen New Beetle.

Bilen kombinerer ekstremt høy vridningsstivhet i karosseriet samt at den har en automatisk beskyttelsesmekanisme ved rundvelt. Denne mekanismen utløses automatisk ved hjelp av kollisjonssensorer, samt ved rundvelt. I tillegg er vindusrammen kraftig forsterket for ekstra beskyttelse.
Sikkerheten er i tillegg ivartetatt med fire kollisjonsputer, ABS-bremser, antispinn og antiskrens (ikke på 1,4 75 hk), samt spesielt forsterket karosseri for beskyttelse ved sidekollisjon.


Den vinterisolerte kalesjen inkluderer oppvarmet bakrute i glass. New Beetle Cabriolet viser hvor ekstrem sikker, komfortabel og egnet en livsstilsorientert bil kan være.
New Beetle Cabriolet fås i Norge med tre motoralternativer; 2 bensinmotorer på 1,4 75 hk eller 1,6 102 hk, samt en TDI-motor på 1,9 100 hk. 

De tekniske høydepunktene i bilen finnes i karosserikonstruksjonen, samt i betjeningen av kalesjen som er trukket med en tre-lags stoffduk. Volkswagen har bevisst utviklet sin nye modell slik at når taket er nede ligger kalesjen på samme måte som på tidligere Boble Cabriolet og åpnes ved enkel betjening. Bilen kan fås med et elektrohydraulisk system slik at taket åpnes og lukkes automatisk i løpet av 13 sekunder.

Kilde: Møller/Volkswagen

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.