Volkswagen e-Golf lanseres i Norge

Kategori: Nyheter

Den elektriske nyheten Volkswagen e-Golf lanseres nå i Norge, og får sin Norgespremiere på Birkebeinerløpet i Lillehammer på lørdag 14. juni. Volkswagen e-Golf er en av årets viktigste bilnyheter, og forhåndssalget av den elektriske bilen har vært rekordstort. 

- Vi åpnet for bestilling av bilen i vinter, og forhåndssalget har vært rekordhøyt. Det gode salget gjør at vi hver eneste uke får tildelt vesentlig flere biler til Norge, noe som bidrar til kortere leveringstider, forteller direktør for Volkswagen i Norge, Ulf Tore Hekneby.


I Norge vil Volkswagen e-Golf koste fra kr. 244.200 eksklusive frakt og leveringsomkostninger. Volkswagen e-Golf byr på fantastiske kjøreegenskaper, den gode komforten, alle innovasjonene og den samme plassen som har gledet mer enn 30 millioner Golf-kjøpere i flere tiår, men nå med et CO2-utslipp på 0 gram per kilometer.

Rekkevidde på opp mot 190 kilometer

Avhengig av kjørerute, kjørestil og bilens last er rekkevidden på Volkswagen e-Golf på inntil 190 kilometer. Den elektriske motoren yter 85 kW/115 HK og har et dreiemoment på 270 Nm. 0-100 gjøres unna på 10,4 sekunder og gjennomsnittsforbruket er beregnet til 12,7 kWh/100 km.

Med LED-hovedlykter vil bilen være lett gjenkjennelig på veien, og de C-formede kjørelysene på støtfangeren, som også er basert på LED-teknologi, er standard på nye e-Golf. Nye e-Golf får samme høye nivå av sikkerhetsinnovasjoner som i vanlig Golf, som City-nødbrems, adaptiv cruise control, Pre-crash kollisjonsbeskyttelse og multikollisjonsbrems. Av annet standardutstyr kan nevnes "Discover Pro" radio- og navigasjonssystem, oppvarmet frontrute, automatisk klimakontroll, skinnratt og spesielle aluminiumsfelger som er laget for å gi minst mulig luftmotstand. Aerodynamikken er også forbedret, samtidig som rullemotstanden er senket for å gi lengst mulig rekkevidde.

I tillegg til 5 års Norgesgaranti, tilbyr Volkswagen også en 8 års garanti (eller 160 000 kilometer) på batteriet.


Vises i Lillehammer

Volkswagen er generalsponsor for Birken, og derfor er det naturlig å vise fra e-Golf for første gang i Norge i forbindelse med nettopp Birkebeinerløpet i Lillehammer lørdag 14. juni. Bilen kan du se inne i Håkons Hall. 

- Endelig er e-Golf i Norge. Dette er en bil vi har ventet på, og som vi har svært store forhåpninger til. Vi vet at nordmenn virkelig har fått øynene opp for elektriske biler, noe vi har sett med vår e-up! Med Golf får vi også en fullverdig familiebil med null CO2-utslipp, og det er vi stolte av, sier Hekneby.

Kilde:MøllerGruppen 

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.