Toyota Prius+ Seven

I september lanseres Toyota Prius+ Seven, en hybrid stasjonsvogn med plass til sju. Fra september og ut året har Toyota Norge kalkulert med 1000 biler

Målet for 2013 er at det skal selges 1400 eksemplarer av nykommeren

Prius+ er navnet som brukes på de fleste markeder, men for å signalisere antall seter tydelig har den norske importøren valgt navnet Prius+ Seven.

Som femseter, med de to bakerste setene nedfelt i gulvet, har bilen et velvoksent bagasjevolum på 535 liter. Med alle sju seter i bruk er det fortsatt 200 liters bagasjevolum, men i dette volumet er brønnen under gulvet regnet med.

 
Nykommeren er ikke en el-bil med tunge batterier som gir ekstra tyngde bak, i stedet har Toyota satset på litium-ion-batterier.

Hele pakken består av 56 celler og veier bare 34 kg - og den er plassert på et sted som er helt nøytralt når det gjelder over- eller understyring, nemlig midt i bilen under midtkonsollen.

Litium-ion-batteriene krever 50 prosent mindre volum enn nikkel-metall-hydrid-batteriene som sitter i den vanlige Prius.


Tre utstyrsnivåer
Basisnivået, Advance, inneholder mange fornuftige detaljer, men mangler en så vesentlig detalj som varme i forsetene. De fleste forventes å velge Executive, hvor vi blant annet finner ryggekamera, head-up-display på frontruta samt JBL-lydanlegg.

På toppnivået, Premium, følger LED hovedlys, 17-tommers alufelger, DAB-radio og automatisk parkeringssystem med på lasset.


Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

NyhetsbrevMotta HTML?

Joomla Extensions powered by Joobi

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Fartsbøter

Fartsbøter

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.