Toyota Aygo

En ny designfilosofi fra Fra Toyota
Japansk kultur, eller det som kalles J-faktoren, er fundamentet for utformingen av nye Aygo. Designet kalles for "dirrende klarhet" - en synergi mellom to atskilte sett av verdier.

Bylivet krever en helt spesiell bil som både er praktisk og lett å parkere - og som likevel skal by på dynamisk kjøring og trendy design. Toyotas helt nye Aygo tilbyr dette i en stilig og miljøvennlig pakke. Den er bare 3405 mm lang, 1615 mm bred og 1465 mm høy, og er den minste Toyotaen noensinne i Europa.



Navnet stammer fra en kombinasjon av de to stavelsene på engelsk "I" og "go", og symboliserer frihet og mobilitet.  Aygo gir frihet til en ny europeisk generasjon. Da tenkes det på de aktive og urbane individualistene som liker å kunne reise seg og gå når de selv ønsker, og som vil dra full nytte av et miljø der avstander og grenser nærmest ikke eksisterer. I tillegg gir Aygo suveren kvalitet som overgår andre småbiler. Aygo handler om enkel, men dynamisk urban mobilitet.

Aygo innvarsler en ny tilnærming fra Toyota på flere nivåer. Den har et potensial i seg til å kunne tiltrekke kunder som er yngre enn dagens Toyota-kjøpere. Derfor forventer Toyota at 80-90 prosent av Aygo-kundene vil være nye kunder, som aldri tidligere har eiet en Toyota.

Totalt er det planen å produsere 100 000 Aygo årlig i Tsjekkia.

Praktisk interiør

Den har da også plass selv til godt voksne passasjerer i alle størrelser. En fin løsning er det at instrumentene er festet til rattstammen, slik at sikten alltid blir optimal, selv om føreren justerer rattvinkelen.  Aygo har klassens korteste overheng, og det gir ekstra innvendig plass. Avstanden mellom seteryggene foran og bak er større enn i noen av konkurrentene. 

Det er mange praktiske steder å legge fra seg ting, deriblant 4 dørlommer, 8 hyller, 3 koppholdere, en myntboks og et stort sminkespeil.

Audiosystemet har CD-spiller som standard, og en tilkoplingsmulighet for eksternt utstyr som MP3-spiller eller minidiskspiller. Føreren har altså full frihet til å nyte sin favorittmusikk overalt.

En Aygo for alle

Toyotas nye småbil kan skreddersys ulike kunders behov og smak, den kan leveres med flere utstyralternativer. Den rimeligste utgaven er godt spekket med standardutstyr. Men volumselgeren i Norge forventes å bli den enda litt bedre utstyrte utgaven Aygo+, som i tillegg har utstyr som eldrevne vinduer og sentrallås med fjernkontroll, nedfellbare delte bakseterygger, ISOFIX, gardinkollisjonsputer, klimaanlegg og mer eksklusive interiørtekstiler. Denne utgaven får også separat turteller på rattstammen og audioanlegg med radio, CD og seks høyttalere.

Aygo+ kan også tilbys med valgfritt tilleggsutstyr som Tom Tom navigasjonssystem, og den kan leveres med en spesiell sportspakke inkludert blant annet lettmetallsfelger.
 
   [ Tips en venn om denne saken ]      [ Abonner på vårt nyhetsbrev ]

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.