"Årets varebil" 2002

Opel Vivaro "Årets varebil" 2002
Nye Opel Combo på annen plass. Enda flere versjoner av vinnerne kommer i løpet av våren Opel, som de siste årene har satset sterkere på varebilmarkedet, har suksess: Den nye, mellomstore varebilen Vivaro og den mindre Combo tok første og annen plass da stemmene ble talt opp i konkurransen om tittelen "2002 International Van of the Year". Den nyskapende Vivaro og søstermodellen nye Renault Traffic fikk hele 115 av totalt 232 poeng. Juryen, som var sammensatt av varebiljournalister fra 20 europeiske land, var invitert til å bedømme ti varebiler med totalvekt på inntil 3,5 tonn. Redaktør i Moderne Transport, Bjørn Eilert Eriksen, var norsk jurymedlem. Nederlenderen Peter Wieman var formann for juryen.

 

Alle varebilene ble grundig gjennomgått og testet i flere dager under typiske arbeidsforhold og med inntil 75 % av maksimum lastekapasitet. Ved å vinne denne viktige prisen, har nye Opel Vivaro fått et nytt trofé i samlingen sin. Vivaro er allerede kåret som "Årets varebil 2002" i Danmark og Irland. I Storbritannia har den stukket av med tittelen "Beste nye varebil" i konkurransen "2001 Fleet World Honours" og gullmedalje som "Beste lille, lukkede varebil".

Juryene bak denne suksess-serien har alle satt Vivaro's distinkte design, praktiske effektivitet og økonomi spesielt høyt. Vivaro har nyttelast på inntil 1200 kg og seks kubikkmeter lasterom. Den er enkel å vedlikeholde og reparere, noe som har ført til gunstige forsikringspremier. Den forhjulsdrevne varebilen har også meget balansert oppførsel på veien. Når det gjelder sikkerhet, kjøreegenskaper og komfort, tilfredsstiller Vivaro den standarden man finner i personbiler.

Til våren vil Vivaro-serien, som allerede teller en rekke varianter, bli utvidet med kombinert bil og flere versjoner med lang akselavstand.

Akkurat som sin "storebror", er Opel Combo best i klassen på en rekke områder. Denne gode nummer to i årets konkurranse har lengste akselavstand (2716 mm), største varerom (3200 liter), høyeste nyttelast (inntil 810 kg) og tilhengervekt (1,2 tonn). I tillegg til disse funksjonelle kvalitetene, tilbyr nye Combo, som er eneste varebil av denne typen fra en tysk produsent, samme sikkerhet og komfort som tredje generasjon Opel Corsa. Eiere av Combo nyter også godt av kjøreegenskaper som en personbil og et service- og reparasjonsvennlig design. Våren 2002 blir serien utvidet med femseteren Combo Tour.

Vinnerlisten: Opel Vivaro 1,9 DTI/Renault Traffic 1,9 dCi, 115 poeng Opel Combo Van 1,7 DTI, 34 poeng Ford Transit Durashift EST, 24 poeng Fiat Doblo JTD, 19 poeng Renault Master 2,5 dCi, 14 poeng

Kilde: GM Norge

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.