Nye Volkswagen Passat - generasjon 8

Når nye Volkswagen Passat kommer til høsten vil den starte en ny æra innenfor sikkerhet. Her er en tjuvtitt på den nye bilen. Volkswagen kom med sin første Passat for 41 år siden og i disse årene er det solgt mer enn 22 millioner av modellen over hele verden.

Lettere enn forgjengeren
Det nye digitale instrumentet er også banebrytende med en skjerm på 12,3 tommer i både 2D og 3D, og en oppløsning på 1440x540 piksler. Skjermen er interaktiv slik at instrumentene kan flytte på seg i forhold til hva man har mest bruk for på det gitte tidspunket, navigasjon og andre assistansefunksjoner kan dukke opp i for eksempel speedometeret ved behov og hele displayet kan tilpasses hver enkelt bruker individuelt. Nye Passat kan også leveres med head-up display, som bedrer sikkerhet ved at sjåføren ikke trenger å fjerne blikket fra veien for å se for eksempel bilens hastighet.Nye Passat vil også tilbys med 360 graders kamera som kan hjelpe sjåføren i for eksempel parkeringssituasjoner, og også en egen assistanse ved bruk av tilhenger, noe som vil gjøre rygging med henger langt enklere enn tidligere.

Nye motorer
Som ladbar hybrid vil man ha en elmotor med en rekkevidde på 50 kilometer på ren eldrift, i tillegg til en 1,4 liters bensinmotor på 150 hestekrefter. Dette gir en systemeffekt på hele 204 hestekrefter. Den totale rekkevidden vil da være på 1000 kilometer.

For øvrig vil nye Passat leveres med en rekke forskjellige motoralternativer fra 120 til 280 hestekrefter. I Norge vil motorene spenne fra 120 HK - 240 HK.

Bilen blir også utstyrt med LED-baklykter og foran vil man kunne velge mellom LED og Halogen-lykter.

Til tross for forbedret kollisjonssikkerhet vil nye Passat veie opptil 85 kg mindre enn forgjengeren, avhengig av hvilken drivlinje man velger. Dette har man fått til blant annet ved å bruke aluminium i konstruksjonen, samt mye lettere motorer og avanserte materialer i blant annet klimaanlegget. Nye Passat kommer blant annet med en ny 2-liters bi-turbo diesel på 240 hestekrefter og et dreiemoment på 500 Nm. Denne modellen leveres med en sjutrinns DSG-girkasse og firehjulsdrift.

Kilde Møllerbil

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.