Nye Peugeot 307 - nytt utseende, økt sikkerhet

Kategori: Nyheter
Nye Peugeot 307Peugeot 307 har vært en av de mest solgte bilmodellene i Norge helt siden introduksjonen i 2001, og man forventer at nye Peugeot 307 skal gi den franske bilprodusenten et solid løft. Kombi-, stasjonsvogn- og SW-versjonene er på plass hos norske Peugeot-forhandlere i slutten av august.


Mens nye 307 Coupé Cabriolet - Norges mestselgende kabriolet i 2004 - vil være tilgjengelig fra oktober.


NYTT DESIGN
Nye Peugeot 307 fremstår med et mer moderne, dynamisk og elegant ytre. Spesielt fronten har fått ett utseende som plasserer den på linje med Peugeot sin "katteaktige" merkeidentitet med sitt store luftinntak, skrånende frontlykter, markante Peugeot-løve og tåkelys i krominnfatning (ikke XR-nivå).

Frontlyktene på bilen for øvrig blitt dradd hele 10 cm lengre bakover, og består av tre deler: fjern- og parklys nederst, blinklys øverst, samt kjørelys i midtenheten. Kjørelysets lykteglass er ustyrt med et nyutviklet eliptisk skåret glass som sikrer større tetthet og dekningsområde - et trygghetsmoment for alle sjåfører. Xenon lys er tilgjengelig som ekstrautstyr.

Også hekken fremstår som mer moderne ettersom den er utstyrt med nye baklykter. Disse gir bilen et mer sportslig preg, og kan minne om lyktene som finnes på dagens 307 CC.

PRISGUNSTIG DIESEL
Et av motoralternativene som nylig har blitt introdusert, og som sannsynligvis kommer til å bli "volum-motoren" på nye 307, er 1,6 HDi turbodieselmotoren med 90 hk (215 Nm). Denne erstatter den tidligere 2,0 l HDi 90 hk motoren, noe som gjør innstegsprisen på diesel lavere. Den nye 1,6 l HDi 90 hk motoren har et drivstofforbruk på beskjedne 0,49 l per mil ved blandet kjøring.

Et annet nytt motoralternativ på Peugeot 307 er den oppgraderte 2,0 l bensinmotoren som yter 140 hk. Denne er tilgjengelig på alle modeller.

ROMSLIG BIL
Innvendig er 307 en bil som tilbyr en høy grad av komfort. Lengden på nye Peugeot 307 er økt med 1 cm til 4,21 m (kombi) og 4,43 m (SW og stasjonsvogn) i forhold til nåværende modell. Lengden kombinert med en sjenerøs høyde på 1 534 cm (SW) og 1 514 cm (kombi) gjør nye Peugeot 307 svært romslig og komfortabel bil. I tillegg har man et rikelig bagajsevolum på 420 l (kombi), 594 l (stasjonsvogn) og 676 l (SW). Med nedslåtte seter er SW´ens koffertvolum hele 2 082 liter.

NYTT INTERIØR OG UTSTYR
Den gode komforten og kjøreopplevelsen er understreket ytterligere av at bilen har fått nye interiørløsninger og nytt utstyr. Instrumentpanelet er oppgradert, og midtkonsollen - med ny og bedre radio og nytt to-sone klimaanlegg (ikke XR-nivå) - kommer med et mer moderne utseende. Annet nytt utstyr tilgjengelig er nye lettmetallfelger, flere lakkfarger til alle modeller og bluetooth (handsfree mobiltelefonsystem).

Nye Peugeot 307 er for øvrig en velutstyrt bil. I standardutstyret finner man finner man blant annet seks kollisjonsputer, ABS, ESP (Ikke XR-nivå), nødbremseassistanse (EVA), elektronisk bremsekraftfordeler, aktive nakkestøtter, el. speil, radio/CD spiller (Ikke XR-nivå), el. vinduer, klimaanlegg og lyktespylere.

ØKT SIKKERHET
Til tross for at 307 alltid har holdt et svært høyt sikkerhetsnivå kommer allikevel nye Peugeot 307 med forbedringer på dette området. Kollisjonsputene foran har nå variabel utløsning i forhold til kollisjonskraften, måten sidekollisjonsputene aktiveres på sikrer bedre beskyttelse for brystområdet, og nye nakkestøtter sikrer bedre beskyttelse for nakke og hode. I tillegg har alle modeller nå sikkerhetsbelte varsler for passasjersetet.

Kilde: pressemelding Peugeot Norge 

 
   [ Tips en venn om denne saken ]      [ Abonner på vårt nyhetsbrev ]



Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.