Nye Opel Astra: Sporty med en touch av eleganse

Kategori: Nyheter
Nye Opel Astra: Sporty med en touch av eleganseDet var Insignia som først kom med designet som kombinerer "skulpturelt artisteri med tysk presisjon". Til høsten kommer nye Opel Astra med sin egen tolkning av merkets prisvinnende designspråk. Sterke, sporty linjer og elegante detaljer skaper en vakker helhet. Eksteriøret til nye generasjonen Astra, som har sin debut på Den internasjonale bilutstillingen i Frankfurt (IAA) i september.

Opels dynamiske designspråk nytolket for kompaktklassebilen

Førerfokusert interiør kombinerer spenning og velbehag

Høykvalitets komponenter og materialer matcher ekstra fin utføring

Eksteriørdesignet gir Opels filosofi en ny vri

Designerne har tydet Opels nye filosofi slik at den passer for kompaktklassen og bruker samme vinge- og knivblad-elementer som først ble introdusert på den mellomstore Insignia. Skulptert inn i sidepanelene på nye Astra, svinger bladet bakover og oppover, bindes sammen med vinduslinjen og gir bilen balanse og harmoni. Frontlyktene med sine karakteristiske, vingeformede dagslyslykter, lyner som ørneøyne. En elegant flytende silhuett binder sammen de kraftige skulderlinjene med en uttrykksfull hekk for å gjøre bilen sporty og samtidig elegant. Fronten til nye Astra nytolker Opels front ved å ramme inn den nye Opel-logoen i den øvre delen og fremheve den større og kraftigere nedre delen for å skape et mer sporty look.

Innvendig skaper designdetaljer en førerfokusert stil

Interiøret er et ekko av karosseriets former, preget av buede linjer og former, utformet med en nennsom hånd. Dette har designerne oppnådd ved for eksempel å skape kraftige, dynamiske former og bruke materialer som passer til stilen. Alt førere og passasjerer berører føles godt å ta på. I tillegg har Opel skapt to nye kombinasjoner av farger og trim spesielt for Astra: Spice Red og Ocean Blue. Opels vinge- og knivbladmotiv gjentas i interiøret. Der er knivblad-motivet uttrykt i detaljer som formen på dørhåndtakene/armhvileren og i trimmen rundt girspaken og på rattet. Vingemotivet er tydelig i formen på det buede instrumentpanelet, som omfavner de som sitter i forsetene.

Nye Opel Astra: Sporty med en touch av eleganse

Bedre oppbevaringsmuligheter, seter og støtfangere gir økt sikkerhet og komfort

Opel Astra er blitt mer praktisk på grunn av økte lagringsmuligheter og smarte løsninger, for eksempel et lite hanskerom på førersiden, flere rom i midtkonsollen og en skuff under passasjersetet foran. (Det siste må bestilles ekstra.) Ny seteteknologi gir økt komfort, også for dårlig rygger. Sikkerhet var selvfølgelig en vesentlig faktor under designprosessen. En ny støtfanger skal minske skadene ved frontkollisjoner og påkjørsler bakfra, og reduserer skadene på fotgjengere og passasjerer. Det reduserer utgiftene til forsikringer og reparasjoner.

Nye Opel Astra: Sporty med en touch av eleganse

Utføringen matches av kvalitetsdeler og oppfattet kvalitet

Opels designere mener at kvalitetsutførelse må matches av hva kunden ser og føler. Oppfattet kvalitet er spesielt viktig i interiøret, der det visuelle inntrykket og hvordan stoffer og materialer føles når man tar på dem, må være like god som den høye standarden i montering og finish. Kvaliteten på materialene fremkommer tydelig på områder som teksturen på overflatene, de stoffkledde panelene, kvaliteten på dekorelementer, forkrommede detaljer og følelsen når man tar på knapper og brytere. Kvalitet i utførelse, kvalitetsmaterialer og følt kvalitet summerer opp til nye Astras luksuriøse utseende. Kombinasjonen skaper det skulpturelle artisteriet og den tyske presisjonen som karakteriserer Opels nye designspråk

Kilde: Pressemelding Opel

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.