Nye Audi SQ5 TDI Twin-turbo V6 diesel

I forbindelse med årets 24-timers løp på Le Mans viste Audi den nye kommende toppmodellen i Audi Q5-serien - Audi SQ5 TDI. Med to turboer yter 3.0 TDI motoren 313 hestekrefter med et dreiemoment på 650 Nm.

Under panseret på den kompakte SUV'en finner man en kraftig twin-turbo dieselmotor med 313 hk.  0-100 km/t gjøres unna på 5,1 sekunder og toppfarten nås først ved 250 km/t. Til tross for de sportslige ytelsene er drivstofforbruket moderate 0,72 l/mil.
 
Nye Audi SQ5 blir den første S modellen til Audi med en dieselmotor under panseret. Den effektive dieselmotoren leverer et dreiemoment på 650 Nm og har et helt særegent lydbilde. Eksosanlegget er koblet opp med en lydaktuator som gir bilen en kraftfull og sportslig lyd, helt annerledes enn hvordan man kjenner en tradisjonell dieselmotor.

Nye Audi SQ5 TDI byr på en sportslig kjøreopplevelse. Sportsunderstellet senker Audi SQ5 TDI med 30 mm sammenlignet med en ordinær Audi Q5. Den nye toppmodellen kommer med 20" alumiumsfelger som standard, men kan også leveres med 21" aluminiumsfelger som ekstrautstyr. Bremsekalipperne foran er sorte, preget med S logo. 8-trinns tiptronic automatgirkasse fordeler kreftene og quattro permanent firehjulsdrift sikrer maksimalt grep i enhver situasjon. Det er verdt å merke seg er at nye Audi SQ5 TDI kan trekke hele 2,4 tonn tilhengervekt.
 
Nye Audi SQ5 TDI skiller seg også ut med en særegen design. Singelframegrillen i S design, takspoileren, de nye støtfangerne, speilhus i matt aluminum og de 4 eksosrørene bak gir bilen et kraftfullt og sportslig uttrykk. Også på innsiden er Audi SQ5 TDI en typisk S modell. Det sorte interiøret med sportsseter i skinn og alcantara er omgitt av detaljer i aluminium. Den nye toppmodellen i Audi Q5-serien byr selvsagt også på alle former for førerassistanse- og infotainmentsystemer.
 
Nye Audi SQ5 TDI lanseres våren 2013, prisen er ikke klar.

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.