Ny Volkswagen Transporter

Kategori: Nyheter


I dag ble den Nye Transporter vist frem. Det er ganske nøyaktig 65 år siden den første Volkswagen Transporter rullet av samlebåndet i Tyskland, og nå er den sjette generasjonen klar.

 

 

 

T6 fortsetter suksesshistorien med i hovedsak to hovedkategorier av den nye bilen; som varebil og sompersonbil. Med to forskjellige akselavstander, tre takhøyder og en rekke forskjellige motorkombinasjoner resulterer dette i over 500 forskjellige varianter.

Volkswagen er kjent for å videreutvikle tidløst design, og det har de også gjort på T6. Designet på bilen er nytt med nye tydelige og skarpe linjer. Spesielt fronten og bakenden har en ny karakter. Også innvendig har bilen fått en oppgradering, som gir en personbilkomfort utover det man forventer av et nyttekjøretøy.

Seks motorer
Volkswagen Transporter tilbys i Norge med fem motorer - tre nye TDI og to TSI-motorer. Avhengig av effekt tilbys de med 5- eller 6-trinns manuell girkasse eller med en 7-trinns DSG automatkasse. Man kan dessuten bestille mange av variantene med 4MOTION firehjulsdrift.

De helt nye TDI-motorer, som er spesielt utviklet for de tøffe kravene til nyttekjøretøy, har et slagvolum på 1968 cm³, og leverer 102 HK, 150 HK eller 204 HK.  Alternativet er en bensinmotor, som også er på to liter og yter enten 150 eller 204 hestekrefter.
Alle motorene har start/stopp-systemet som standard, er mer drivstofføkonomiske enn tidligere og de tilfredsstiller kravet til EU6.

Spekket med utstyr
Også når det gjelder sikkerhetsutstyr setter Nye T6en ny standard i klassen. Bilen kommer standard med innovative sikkerhetssystemer som Front Assist som hjelper deg å unngå kollisjoner med bilen foran ved en bråstopp, City Nødbrems som kan forhindre påkjørsel av fotgjengere, Multikollisjonsbrems som automatisk aktiverer bremsene ved en kollisjon og slik kan forhindre følgekollisjoner og Tretthetsvarsler som gjenkjenner avvik fra normal kjøreadferd og ber sjåføren ta en pause. Skulle ulykken allikevel oppstå er nå Thorax side- og hodekollisjonsputer standard.

Nye T6 leveres også med et helt nytt infotainmentsystem med Bluetooth telefontilkobling som standard.

Mye nytt tilleggsutstyr
Også når det gjelder tilleggsutstyret er det nå mange nye muligheter. Mot en ekstra kostnad kan man blant annet få adaptiv cruisekontroll som automatisk tilpasser farten til bilen foran, Fjernlysassistent som automatisk dimmer fjernlyset for møtende trafikk og oppvarmet frontrute.

Nye T6 vil lanseres i Norge i begynnelsen av september men forhåndssalget vil starte i løpet av mai.

- T-serien har vært en like stor suksess i Norge som i resten av verden og vi har derfor høye forventninger til den sjette generasjonen. Det er en bil som er bedre enn forgjengeren på alle måter, samtidig som man lett kjenner igjen designet fra tidligere. I tillegg setter den en ny standard for sikkerhet i sitt segment, sier Håkon R. Fergestad, direktør for Volkswagen Nyttekjøretøy i Norge.

 

kilde: MøllerGruppe

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.