Ny toppmodell fra Skoda

Kategori: Nyheter
Ny toppmodell fra SkodaEtter fjorårets vellykkede introduksjon av Skoda Superb som femdørs sedan kommer nå Skodas toppmodell også som stasjonsvogn. Modellen vises for første gang på den internasjonale bilutstillingen i Frankfurt

Skoda Superb stasjonsvogn er en naturlig videreføring av Superb-serien og også denne Skoda-versjonen kombinerer eleganse og avansert teknologi med praktisk nytte.
 
Stasjonsvogn-versjonene av øvrige Skoda-modeller, ikke minst Skoda Octavia, har vist seg svært populære. Forventningene er derfor solide når også storebror Superb kommer som stasjonsvogn.
 
Den nye Skoda Superb stasjonsvogn er vel 4,8 meter lang og rommer et hav av innvendig plass. Bagasjerommet på denne stasjonsvognen er 633 liter, som økes til hele 1.865 liter når baksetet er slått ned. Det er i særklasse best bagasjeplass i storbilklassen. Samtidig er Superb stasjonsvogn en svært praktisk bil, for eksempel er lasteterskelen i bagasjerommet bare 60 centimeter over gateplan og en forlengelse av bagasjeromsgulvet kan trekkes ut for å beskytte lakken ved inn- og utlasting.

Ny toppmodell fra Skoda
 
Skodas nye toppmodell har en rikholdig utstyrsmeny som inkluderer blant annet trådløs dør- og tenningsnøkkel, elektrisk bakluke og god belysning av området rundt bakluken når den er åpen. Et todelt panorama soltak sørger for utsikt og følelsen av lys og luft under kjøring.
 
Når den nye Skoda Superb stasjonsvogn lanseres kommer den med fem motoralternativer - to dieselmotorer og tre bensinalternativer. Dieselmotorene har begge et sylindervolum på 2.0 liter. Den ene har pumpedyseteknologi og yter 140 Hk, mens den andre versjonen har common rail og yter 170 Hk. Begge dieselmotorene har dieselpartikkelfilter.
 
Tilbudet av bensinmotorer starter med en 1.4 TSI direkte innsprøytingsmotor. Til tross for det relativt lave sylindervolumet gir denne lille kraftpluggen fra seg 125 Hk. Alternativene er en 1.8 TSI på 160 Hk eller toppmotoren 3.6 FSI V6 med 260 Hk og et dreiemoment på 350 Nm. De fleste motorversjonene kan leveres med enten sekstrinns manuell girkasse eller en automatisk DSG-girkasse. Også permanent firehjulstrekk er tilgjengelig på flertallet av versjonene
Kilde; MøllerGruppen

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.