Ny Jeep Cherokee

Kategori: Nyheter

Ny Cherokee etter 17 år

Ny Jeep Cherokee
Jeep lanserer mot slutten av året etterfølgeren til den legendariske Cherokee. Den kom i 1984 og ble raskt en målestokk for denne typen biler som kombinerer landeveisegenskaper og gode terrengegenskaper. Betegnelsen ble SUV, eller Sport Utility Vehicle. Den nye Jeep Cherokee er selvfølgelig også en fullblods Jeep.

Terrengående
Jeep har tradisjoner for å lage biler som kan mer enn andre biler. Hver eneste modell er konstruert for å klare svært vanskelige hindringer. Faktisk har Jeep sin egen "torturbane" som heter Rubicon Trail, hvor alle nye modeller av Jeep skal gjennom. 


Lang tradisjon
Opprinnelsen til Jeep kom under den 2. verdenskrig, hvor USA hadde behov for en lett og rimelig terrengående bil. Den ble kalt Jeep, og opprinnelsen til navnet er ikke ekspertene helt enige om. En teori er at navnet Jeep spiller på ordene "GP" som igjen kommer av General Purpose, som var betegnelsen på kjøretøyet. En annen teori, er at bilen fikk navnet etter en tegneseriefigur som var med "Skipper´n" på hans eventyr på den tiden. "Eugeen the Jeep" var et vesen fra den 4. dimensjon, og fikset det meste - som bilen Jeep. 

Chrysler kjøpte Jeep i 1987 og har utviklet varemerket siden. I dag består produktspekteret av 3 modeller; Wrangler, Cherokee og Grand Cherokee.
Jeep har vært solgt som person og varebil i Norge. Etter 1. april i år endret myndighetene definisjonen på varebil klasse 2, slik at ingen Jeep lenger kan registreres som varebil. Jeep har vært meget godt egnet som varebil for primærnæringene, særlig hvor fremkommelighet og trekkegenskaper har vært viktig.

Det meste er nytt
Det meste er endret på den nye Jeep Cherokee. Det er lagt større vekt på komfort og kjøreegenskaper på landeveien. Ny foraksel, ny styring og nye motorer er bare noen av endringene.Den nye Jeep Cherokee vil bli levert med en 2,4l bensinmotor eller en moderne dieselmotor på 2,5l og kommer til Norge rundt årsskifte. Prisene er ikke endelig fastlagt, men en 5-seters personbil vil ligge rundt 470.000,-.

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.