Golf R32

Kategori: Nyheter

Golf R32En helt ny toppmodell av Volkswagen Golf hadde verdenspremiere på den internasjonale bilutstillingen i Madrid som åpnet 24. mai. Med en råsterk 3,2 liters V6 motor har Golf R32 ytelser og kjøreegenskaper som en fullblods sportsbil.

Volkswagen Golf R32 er den sterkeste serieproduserte Golf noensinne. Med V6 motoren på 241 Hk som kommer fra luksuslimousinen Volkswagen Phaeton, demonstrerer Volkswagen hvilket potensiale bestselgeren Golf har også i sportsbil-klassen. Den kompakte sekssylindrede motoren har kontinuerlig stillbare innsugs- og eksoskamaksler og variabel innsugsgeometri. Toppytelsen på 241 hk oppnås ved 6250 o/min og et dreiemomentet på hele 320 Nm er til disposisjon allerede ved 2800 o/min. Toppfarten er 245 km/t og 0 - 100 km/t går unna på 6,4 sekunder.


Grove rør og fast grep
Utvendig gjenkjennes bilen ved et modifisert front- og bakparti. Spesielt spoilerne foran og bak, de store luftinntakene i fronten og to grove eksosrør som også gir skikkelig gromlyd fra motoren, er karakteristisk for Golf R32. Kraftoverføringen fra V6 motoren går via en sekstrinns girkasse til den permanente firehjulsdriften 4MOTION. Bilen er senket 30mm i forhold til en vanlig Golf. Den har et avansert sportsunderstell og 18" lettmetallfelger med 225/40 dekk som sørger for fast veigrep.

Sportsutstyr

Innvendige kjennetegn på at Golf R32 er en fullblods sportsbil er sportsseter og sportsratt i sort skinn, aluminiumdekor på dashbordet og pedaler i aluminium. Climatronic klimaanlegg, Volkswagen Gamma musikkanlegg og Xenonlys er selvfølgelig standard.

Volkswagen Golf R32 vil bli introdusert i Tyskland på ettersommeren, men med norske avgifter blir bilen for dyr til at importøren Harald A. Møller AS vil ta inn denne til Norge.

Kilde: Møller/VW 

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.