Ford Streetcar

Kategori: Nyheter

Blant de store nyhetene på årets bilutstilling i Paris, som åpner 28. september, er uten tvil to helt nye utgaver av Ford Ka; Ford Streetka og Ford Sportka.Ford Streetka begynte som et konseptutspill fra Fords eget designstudio Ghia, og debuterte på bilutstillingen i Genève i 2000. Reaksjonen var i overkant av selv de mest optimistiske forventningene, og det ble raskt besluttet å utvikle en produksjonsmodell. Nå skal resultatet vises på høstens bilsalong i Paris.





ilen, en ren to-seters cabriolet, settes i produksjon i begynnelsen av neste år. Da vil den være utstyrt med en helt ny 1.6-liters lavfriksjons Duratec-motor som utvikler 95 HK og et dreiemoment på 135 Nm. Med denne motoren akselererer Ford Streetka fra 0 til 100 km/t på 12 sekunder, samtidig som gjennomsnittlig drivstofforbruk ligger på behagelige 7.9 liter pr 100 km kjøring. Ford Streetka skal bygges av den italienske karosseriskredderen Pininfarina i Torino. Til Norge kommer bilen i mai 2003, og det antydes en pris på mellom 240.000 og 250.000 kroner.

Ford Sportka er på mange måter en lukket utgave av Ford Streetka, med samme motorisering, samme front og i store trekk de samme chassis-detaljene. Blant annet er bakkeklaringen redusert og torsjonsstivheten kraftig øket. Sammen med enda mer presis styring gir dette kjøreegenskaper av meget høy klasse. En vesentlig forskjell mellom de to modellene er naturligvis at Ford Sportka har plass til fire voksne mennesker. Sportka, som kommer til Norge mot slutten av 2003, identifiseres også med en kraftig spoiler over bakluken.

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.