Alfa 159 med 5 stjerner i Euro NCAP

Kategori: Nyheter
Alfa 159 med 5 stjerner i Euro NCAPAlfa 159 er helt på topp i sin klasse når det gjelder aktiv og passiv sikkerhet. Dette ble bekreftet i dag med høyeste karakter i Euro NCAP: 5 stjerner. Bruken av nyutviklede stålmaterialer, en gulvplattform som ikke deformeres og solid sikring av motoren, sørger for maksimal sikkerhet


Vridningsstivheten i Alfa 159 er helt på topp i sin klasse med en torsjonsstivhet på hele +180.000 daNm/rad. Dette gjør den meget sikker og solid, samtidig som det gir et fantastisk godt veigrep. Karosseriet består av høy-styrke stål (dual phase) og metaller i ulike tykkelser som er sammenbundet ved hjelp av lasersveising. Den store stivheten i chassiset betyr at styring og fjærings-systemer alltid fungerer optimalt. Kombinasjonen av det stive karosseriet og den gjennomtenkte og solide gulvplattformen sørger for å gi Alfa 159 en kompakt og sterk struktur. Det stive chassiset er synonymt med sikkerhet og styrke, og innfridde de strenge kravene Euro NCAP stiller i sine tester.

Alfa 159 leveres med inntil 8 kollisjonsputer (7 er standard). I tillegg til front-, side- og vinduskollisjonsputer, er Alfa 159 er utstyrt med nyutviklede kollisjonsputer for sjåførens knær, som også kan monteres som ekstrautstyr på passasjersiden. Barnas sikkerhet ivaretas med trepunkts Isofix-system i baksetet.

Alfa Romeo 159 leveres med alle de moderne elektroniske systemer som finnes for å oppnå maksimal kjørekontroll. Først og fremst VDC (Vehicle Dynamic Control) som er et stabilitetssystem. For at dette skal passe til Alfa Romeo´s krav til sportslighet er det kalibrert for å ikke koble inn automatisk, men la føreren beholde kontrollen over bilen så langt som mulig uten å utfordre sikkerheten. Skulle føreren gire ned litt for raskt på glatt underlag griper MSR systemet(Motor Schleppmoment Regelung) inn og gir motoren tilstrekkelig kraft, slik at ikke hjulene låser seg. De andre sikkerhetssystemene er antispinn funksjonen ASR (Anti Slip Regulation),HBA (Hydraulic Brake Assistance) som settes i funksjon og hjelper ved nødbremsing, ABS låsningsfrie bremser med elektronisk bremsekraftfordeling (EBD) og Hill Holder som hjelper føreren ved bakkestart.

Alfa 159 setter nye standarder i sin klasse med hensyn til sikkerhet og nå sertifisert med 5 stjerner i Euro NCAP. Denne sertifiseringen bekrefter at den har vært gjennom vanskelige tester som simulerer alle typer ulykker (frontkollisjon, sidekollisjon, velt, påkjørsel bakfra og brann).

Kilde: Pressemelding Alfa Romeo

[ Tips en venn om denne saken ]       [ Abonner på vårt nyhetsbrev ]
 
   

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.