Konsept Cambiano elegant miljøprofil

Konseptbilen Cambiano var en av stjernene på årets Genève-utstilling. De er et resultat av samarbeidet mellom Pininfarinas designere og Styling Senteret i Maranello.
Faktisk er Cambiano et klimatiltak. Fire elektromotorer sørger for fremdrift. Hver av dem utvikler 60 kW (tilsvarende 81,6HK). I korte perioder står endatil 4 x 150 kW til sjåførens disposisjon. (Til sammen blir det altså 600 kW = 816 HK.) Dreiemomentet er 640 newtonmeter.

To dører på den eneste siden, en på den andre, er ikke spesielt oppsiktsvekkende, men gjør det enklere for selskapskjolekledde modeller å bevege seg inn og ut av bilen, spesielt når to-dørs siden er uten midtstolpe.

Bruk av lys, som om designerne var lysdesignere på verdens store scener, er heller ikke spesielt oppsiktsvekkende, men forteller i det minste litt om hva vi kan vente oss i vanlige biler.

Og for folk som er interessert i interiør-materialer er denne bilen veldig spennende. Bilen har en like naturlig plass på møbelmessen i Milano som på bilutstillingen i Genève.


Etter den entusiastiske mottakelsen bilen fikk i Genève, vurderer Pininfarina å sette bilen i produksjon i beskjedent antall. Ingenting er nevnt om serieversjonens pris, men den blir helt sikkert ikke billig. Klimatiltak er gjerne kostbare.

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.